Conform Teoriei Stringurilor există 10 la puterea 500 adică 10500 variante de univers – vă dați seama ce șir de cifre ne dă acest calcul?

După cum ați observat în acest număr noi am alocat un număr de pagini ideii de Multivers. De ce? Este cumva importantă această chestiune, din perspectiva ființei noastre spirituale? Se pare că da! Și vom vedea și de ce!

Ideea de multivers nu este nouă, ea a fost vehiculată încă de prin anii 50 ai secolului trecut, dar cu adevărat de abia prin anii 2000 a început să fie luată în considerare serios, odată cu boom-ul tehnologic necesar cercetărilor în domeniul științei și îndeosebi al astrofizicii. Avem nevoie să cunoaștem și să înțelegem în ce fel de univers trăim.

Însăși cuvântul „multivers” înseamnă mai multe universuri. Și se înțelege că vorbim despre universuri paralele care coexistă în același timp, și în care evenimentele se petrec mai mult sau mai puțin asemănător cu cele din universul nostru. Un exemplu simplu în acest sens este redat în serialul de televiziune „Omul din castelul Înalt”, în care spre deosebire de istoria noastră, într-un univers paralel, naziștii împreună cu japonezii au câștigat Al Doilea Război Mondial, ocupând întreaga America de Nord. Evident că din anii 50 încoace în acel univers americanii sunt supușii naziștilor pe coasta de est, în timp ce pe coasta vestică sunt supușii japonezilor. Este un model vehiculat în serial, dar este important de luat aminte la el.

Să facem o scurtă incursiune în ceea ce înseamnă ideea multiversului…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Articolul precedentDestinul este matematic (III)
Articolul următorProgramatorii Universului
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile