Ne-toţii
© 123rf
Timp estimat de citire: 3 minute

Un om netot este acea persoană care, deşi poate cunoaşte multe, nu înţelege şi nu face diferenţa dintre nuanţe.

Stând şi gândindu-mă ce titul să aleg pentru acest număr, mi-am adus aminte că vorbisem cu cineva despre nişte chestii care ţin de priceperea umană. Şi mi-a fulgerat prin minte ca un OZN care călătoreşte cu viteza luminii cuvântul ”netot”.

Definiţia acestui termen este următoarea, conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române: „(Persoană) cu mintea mărginită, care pricepe greu un lucru şi care acționează fără judecată”.

Ca urmare, am să relatez un caz pentru a vă da seama în ce fel funcţionează mintea umană în anumite circumstanţe. Din punctul meu de vedere, un om netot este acea persoană care, deşi poate cunoaşte multe, nu înţelege şi nu face diferenţa dintre nuanţe.

Explicând persoanei la care am făcut referire la începutul articolului, din tot ceea ce vorbisem timp de aproximativ 1 oră am concluzionat că nu doar persoana în cauză, ci şi multe alte mii sau chiar zeci sau sute de mii fac aceeaşi greşeală, de a confunda nişte lucruri între ele.

Ca să vă redau o primă concluzie, îi explicasem acelei persone că datorită mentalităţii ei, dacă eu am un pix cu capac albastru şi îi spun că acel capac de pix e albastru, ea adică persoana o să spună că e negru. La întrebarea dacă a înţeles comparaţia, persoana a răspuns că nu înţelege. Aşa mi-am dat seama că are o problemă la nivelul înţelegerii şi treaba era nu că nu înţelegea că era vorba despre un pix, ci nu înţelegea că percepea distorsionat.

Un alt caz este al unei alte persoane cu care mă cunosc de decenii şi care din harta astrologică natală reiese că are un Nod Nord pe casa a 12-a, semnificaţia acestui aspect având dublă valenţă: ori îşi găseşte calea spirituală şi-şi împlineşte menirea, ori deviază de la cale datorită unui deranjament neurologic progresiv ce-i poate afecta întreaga existenţă. Evident că de-a lungul vieţii acestei persoane s-a manifestat cea de-a doua variantă, deoarece urmează să vă explic şi de ce.

Ori de câte ori această persoană discută cu cineva, deşi i se explică foarte clar ce şi cum, se contrazice de fiecare dată considerându-se mai deşteaptă decât interlocutorul. Desigur că asta este un complex de inferioritate datorită faptului că persoana este imatură emoţional, având moment când vociferează pe marginea unor chestiuni legate de noţiunea de dreptate. Când i se argumentează logic şi raţional, respinge asemenea aspecte sau de multe ori nu înţelege că aici în România legile actuale sunt folosite şi răstălmăcite de cei care deţin diferite funcţii importante în stat.

Un exemplu în acest sens îl pot reda, referitor la această persoană, exemplu ce ţine de aplicarea legii. Cu ocazia unor ştiri prezentate la televizor într-o seară, i s-a explicat acestei persoane că legile pot fi răstălmăcite după bunul plac al unora, remarcă la care persoana a început să vocifereze că legile nu pot fi răstălmăcite. Deşi i se aduseseră destule exemple de folosire insidioasă a legilor în scopuri personale, de către multe personalităţi din politică, persoana continua de fiecare dată să se contrazică, iar concluzia trasă este că dovedea naivitate sau chiar prostie. Confunda legea în funcţionarea ei corectă, aşa cum de altfel ar trebui să fie, cu modalitatea imorală de folosire a ei. Altfel spus ca să înţelegeţi, voi folosi un termen din afaceri, confunda afacerea propriu zisă ca activitate cu mecanismul ei. Una e să existe o afacere, şi alta e cum funcţionează aceasta.

Prin urmare mi-am dat seama, pentru că am văzut asemenea erori la mii de persoane în ultimii ani, că este vorba despre a nu fi întreg, căci asta înseamnă ne-tot, şi de aici idea că de aia merg  lucrurile aşa de prost în ţara noastră de 30 de ani încoace, deoarece mulţi au ajuns să confunde marfa propriu zisă cu ambalajul ei. Şi astfel înţelegem că mulţi români nu sunt încă întregi, iar redresarea naţiunii noastre va avea loc doar când toţi aceştia îşi vor da seama de propria situaţie şi vor lua calea către a redeveni iar întregi.

Articolul precedentCeauşescu şi extratereştrii – IV
Articolul următorOZN-urile secrete ale guvernului din umbră – V
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile