Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart

Cel mai vizibil domeniu unde nevoia născoceşte fel de fel este cel al politicii şi al mediului de afaceri. Să vedem la ce se referă acest proverb.

Aşa cum putem înţelege foarte uşor proverbele, de oriunde ar fi ele în lumea asta, sunt rodul multimilenar al experienţelor trăite în mod repetat de oameni, şi astfel prin repetiţie s-au constatat rezultate similare. Desigur poate fiecare naţiune în raport de regiunea unde locuieşte poate avea proverbe diferite despre aceleaşi situaţii, adică exprimate prin fraze diferite, dar în esenţă experienţele sociale şi evolutive umane sunt la fel peste tot pe Pământ.

Aşa că dacă luăm noţiunea de nevoie şi o raportăm oriunde pe Pământ, la orice naţiune şi la orice epocă, ea are acelaşi înţeles, deoarece provine dintr-o trăire empirică iniţial. Nevoia implică o cerinţă care apare atunci când ceva ne lipseşte. Căci dacă am avea, nu am simţi nevoia de a cere ceva, indiferent despre ce este vorba.

Dacă privim nevoia ca pe o chestiune necesară în viaţa omului, atunci vom înţelege că ea este în realitate un mecanism. Şi dacă ea provoacă născociri, înseamnă că reprezintă mult mai mult decât un cuvânt sau o referire.

Dar născocirea, ce este ea?

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR

♥ Contează ce spune lumea?

Următorul episod<< „Unde e vorbă multă, acolo e treaba scurtă”

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?