Harta Conştiinţei David Hawkins Cosmos
Nivele de Conștiință pe Scala Hawkins
Timp estimat de citire: 2 minute

Haideți să luăm cazurile unor persoane, autori de cărți de spiritualitate, și să vedem ce nivele de spiritualitate prezintă.

Despre societatea umană se poate spune că este structurată pe nivele, datorită karmei şi gradului de înţelegere a existenţei proprii pe Pământ. Ca urmare iată câteva lămuriri referitoare la aspecte care vin în ajutorul unei mai bune înţelegeri a ceea ce înseamnă nivel spiritual.

Un alt exemplu este cel al lui Carl Gustav Jung, celebrul psihanalist care a cercetat cel puţin un deceniu inconştientul şi psihicul uman, formulând apoi modelele atât de exacte ale Arhetipurilor umane. Jung avea nivelul de conştiinţă de 560, ceea ce deja îl plasa pe scala Maeştrilor, deşi el probabil nu şi-a dat seama vreodată de acest aspect personal în plan spiritual. Şi cu toate acestea se spune că însuşi Jung avea propriile sale temeri – deoarece nu dorea să vorbească nimănui despre problemele sale de teama de a nu fi considerat vulnerabil şi astfel să profite alţii de pe urma sa. Şi iarăşi revin ca un leitmotiv la sintagma de educaţie spirituală a minţii, în cazul occidentalilor. Căci după cum observăm, dacă Jung avea nivelul de conştiinţă de 560 dar avea temerile sale, rezultă că ceea ce îl obstrucţiona în a fi un Maestru fără frici, era chiar educaţia primită în interiorul unei societăţi care începea să se dezvolte şi care încă din acele vremuri încuraja concurenţa şi eliminarea adversarilor pe piaţa economică.

Un alt caz este cel al lui Mahatma Ghandi care avea nivelul de conştiinţă destul de ridicat – 760 – şi istoria a consemnat suficient de clar faptul că el a reprezentat un adevărat far călăuzitor pentru sute de milioane de hinduşi, în mijlocul secolului 20, răspândind doctrina non-violenţei. Tocmai de aceea a sfârşit prin a fi asasinat, însă a rămas în istoria lumii drept una dintre cele mai ilustre figuri spirituale care s-a manifestat în societatea umană.

Articolul precedentHiperboreea – de la mit la adevăr
Articolul următorADN-ul şi cele 12 şiruri ale sale – Corpul Buddhic (VI)
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile