Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart
Timp estimat de citire: 3 minute

Vedem că sensul filozofic al proverbelor inclusiv al acestuia analizat aici, se poate aplica în orice domeniu, chiar şi în politică.

Aşa după cum ştie mai tot românul, dar mai cu seamă generaţiile mai în vârstă care au apucat vremurile dificile şi ştiu ce e greul, poporul nostru are multă înţelepciune în tradiţia sa folclorică.

Dar societatea asta modernă ne cam face să uităm de multe ori de această înţelepciune, şi tocmai de aceea avem dificultăţi de-a lungul vieţii. Pe unele reuşim să le rezolvăm, pe altele nu şi dacă ne-am da un minim de interes să nu ne mai grăbim atâta în viaţa noastră de zi cu zi, şi să ne amintim de proverbe şi de înţelepciunea lor, cu certitudine multe lucruri din viaţa noastră s-ar rezolva mult mai uşor.

Ce vrea să zică acest proverb care la prima vedere pare un pic alambicat?

Avem două cuvinte, mult şi bun, care sunt combinate astfel încât să dea o şaradă cu sens filozofic. Haideţi să vedem cum tâlcuim acest proverb astfel încât să-i înţelegem sensul cel corect, fără a face interpretări personale eronate.

SURSĂDeviantArt
Articolul precedentHipnagogia – Un alt fel de conştienţă (I)
Articolul următorBinele şi răul, în mâna noastră
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile