Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart

Vedem că peste tot în lume, de la nivelul cel mai de jos, și până la cele mai de sus pături sociale, cu toții emanăm „mirosuri”.

Un proverb mai puțin cunoscut… sau poate chiar deloc auzit de către marea majoritate. Primele gânduri ale unora poate duc imediat la găleata de gunoi, unde aruncăm tot ce nu ne mai este de trebuință de peste zi. Însă vom vedea că proverbul are și alte interpretări, astfel încât vom înțelege mai multe.

De obicei atunci când punem ceva într-un vas, de cele mai multe ori e un vas de bucătărie. Ca urmare este vorba despre alimente. Desigur că dacă am ține alimentele în condiții necorespunzătoare, fie și în frigider, acestea se vor altera până la urmă. Dar asta este o chestie pe care o știe oricine. Aici este vorba despre un alt aspect, care face referire la calitatea omului, dar și la alte fațete sociale. Cu certitudine se poate spune că acest proverb a apărut demult, pe baza observațiilor referitoare la oameni și la tot felul de situații în care aceștia se aflau în viața de zi cu zi.

Dacă am considera că fiecare om este un fel de vas, cum se spune în Știința Spirituală că fiecare ființă umană este un „vas” în care șade Cel Etern, atunci lucrurile capătă o cu totul altă conotație. Pentru că în funcție de educația primită, de ceea ce învață, de ceea ce înțelege, de modul în care se comportă în societate, fiecare individ uman se umple, ca vas uman, cu fel de fel de stări, trăiri, senzații, mentalități etc.

Astfel să luăm un banal exemplu, ca să înțelegem.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

   
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile