© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Dintre toate literele prenumelui, prima are cea mai mare influenţă, deoarece energia ei influenţează energia celorlalte litere.

Chiar din începutul acestui articol trebuie să vă precizez că numeromantica este o combinaţie între numerologie şi onomantică. Despre numerologie ştim câte ceva, fie şi în linii generale. Dar despre onomantică se cunosc mai puţine.

Ce este onomantica? De la Pitagora citire, cel care ne-a lăsat ştiinţa numerologiei, aflăm că vechii greci credeau foarte mult în valoarea propriului nume. Ei erau convinşi că numele unei persoane – numele şi prenumele – aveau puterea de a-i influenţa destinul, desigur în bine sau în mai puţin bine. Astfel de-a lungul secolelor vechii învăţaţi greci, şi poate nu numai ei, au urmărit cu atenţie legătura dintre numele unor persoane şi ceea ce s-a întâmplat în viaţa acestora, şi prin observaţii repetate au putut aduna foarte multe informaţii preţioase, pe care astăzi le putem folosi pentru a descifra tainele propriului nume.

Evident că de atunci s-au dezvoltat aspectele onomanţiei, dar principiile sale de bază au rămas. Romanii au preluat mai târziu de la greci onomanţia şi au lăsat chiar şi un dicton – „Nomen omen” care se traduce prin „Numele atrage soarta”. Deci nu întâmplător orice om primeşte la naştere un prenume, numele fiind moştenit de la părinţii săi.

De exemplu să ne uităm la americani, la unii dintre preşedinţii care s-au succedat la Casa Albă, precum şi la fondatorul Windows: Bill Clinton şi Bill Gates. Amândoi au prenumele de Williams, care la americani este prescurtat în Bill. E ca şi cum la noi pe Tudorel sau Toader îl strigă Dorel, ori pe Niculae îl strigă Nicu sau Nae. Deci diminutive.

Amândoi aceşti Bill au stârnit un scandal uriaş, primul la Casa Albă în cazul Monicăi Lewinsky, iar celălalt în cazul vaccinării corelată cu actuala pandemie. Şi dacă tot am menţionat pe cei doi Bill, litera B care este o consoană şi este diminutivul prin care cunoscuţii îi apelează zilnic gen „Hei, Bill!”, iată ce caracteristici aduce această literă: sensibilitate, emotivitate, discreţie şi timiditate. Sunt oameni care lucrează bine în societate şi sunt mult mai eficienţi în a finaliza un proiect sau o acţiune decât a le începe ei înşişi. Au fantezie (nu degeaba Bill Clinton se uita către soţia lui Trump, Melania, în timp ce soţia sa Hillary, care-i ştia meteahna, se uita mirată la el cum o admiră pe Melania, iar asta denotă că în acele clipe Clinton avea fantezii cu soţia lui Trump, toate acestea petrecându-se în mijlocul mulţimii de politicieni veniţi la ceremonia instaurării lui Trump la Casa Albă).

Defectele literei B în prenume, fie şi ca diminutiv, sunt nehotărârea, nesiguranţa, laşitatea, lenea, posesivitatea, lăcomia precum şi tendinţa la compromis. 

Dar să trecem mai departe.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

              

Următorul episodNumeromantica – semnificația vocalelor >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?