© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Avem o modalitate de a cunoaște caracterul și temperamentul unei persoane doar după componența celor patru aspecte care formează din literele numelui caracterul și temperamentul.

Trecem acum la o altă latură a numeromanticii, în care vom analiza rezumativ echivalențele dintre litere și felul de a fi și de a reacționa. Atât caracterul, cât și temperamentul, se exprimă ambele prin intermediul corpului fizic. Și cum fiecare dintre noi are în numele întreg atât vocale, cât și consoane, să vedem care sunt categoriile specifice caracterului și care sunt ale temperamentului. Caracterul este felul de a fi și aici includem gândirea.

Literele corespunzătoare mentalului sunt A, H, J, S și Z. Cele echivalente corpului fizic sunt D, E, F, M, N, O, V și X. Iar pentru emoțional avem literele – B, C, L, T și U, în timp ce pentru suflet avem literele – G, I, P și R.

Și acum să luăm un nume la întâmplare, pentru a vedea dacă persoana reacționează mai mult pe caracter sau pe temperament. Tudorache Răzvan.

Vom lua în calcul toate acele litere corespunzătoare pentru caracter, respectiv fizicul și mentalul. Avem literele D, E, H, O, A (echivalent cu Ă) și Z pentru nivelele fizic și mental care corespund caracterului. Pentru emoțional avem T, U, C, iar pentru sufletesc avem R, care corespund temperamentului. Deci pentru această persoană sunt 6 litere pentru caracter și 4 pentru temperament. Ceea ce înseamnă că de cele mai multe ori va avea manifestări pe felul de a fi, decât pe felul în care reacționează. Asta mai înseamnă că pe latura temperamentală emoționalul este cel care influențează starea sufletească, și nu invers.

În schimb pe mental are 3 litere, și tot 3 pe cel fizic, ceea ce ne face să tragem concluzia că persoana este mulțumită cu felul în care arată și în care gândește. Probabil e cât de cât conștientă de faptul că nu prea e mulțumită că reacționează prea mult pe emoțional și prea puțin pe suflet. Iar o astfel de concluzie ne duce la ideea că putem deduce cum gândește și cum se consideră pe ea însăși o anumită persoană, în funcție de numele său. 

Să luăm acum un al doilea exemplu, cu un nume extins, o persoană numită la întâmplare – Codreanu George Marius.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Numeromantica – influența familiei și neamului

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?