Nutriția naturală și sănătoasă nu-i de ajuns, dacă n-ai și un nivel de evoluție spirituală corespunzător.

O lume întreagă se trezește în fiecare dimineață și ia micul dejun. Despre acesta se spune că trebuie să fie masa cea mai consistentă a zilei, deoarece dimineața ne apucăm fiecare de treburile noastre și pentru asta avem nevoie de energie.

Unii asortează la micul dejun ceaiul, cafeaua sau chefirul, crezând că ajută la digestie. Unii beau apă imediat după ce au terminat micul dejun. Iar părerile despre a bea apă sau nu după ce mâncăm, iar sunt împărțite, ca să nu mai spunem că majoritatea „specialiștilor” în nutriție nu iau în calcul factorii de evoluție și de adaptare moderni. Un lucru în privința asta este cât se poate de clar. Așa cum mâncăm la ora actuală mai ales micul dejun, nu ne mai priește ca în urmă cu 20-30-40 de ani, deoarece parametrii vieții noastre s-au schimbat foarte mult. Suntem mult mai stresați, mult mai grăbiți, mult mai asaltați de factori perturbatori care ne dezechilibrează aura, chakrele și sănătatea.

Dar oamenii continuă să mănânce ca de obicei, așa cum se perpetuează așa zisa tradiție cu obiceiurile respective din generație în generație. Deși în ultimii 10-15 ani se vorbește tot mai mult de alimentația sănătoasă, majoritatea continuă să mănânce fie hrană procesată industrial, fie de la fast-food, fie hrană preparată prin foc, ceea ce îi scade foarte mult calitățile nutritive.

Dar ce înseamnă calități nutritive?

În primul rând este foarte important să înțelegem că orice mâncare trecută prin foc, indiferent cât de rafinat și elegant este preparată, își va pierde din valoarea nutritivă. Nutrienții sunt acele microorganisme care se găsesc în fructe, legume, și în unele varietăți de carne de pește, cum este cea folosită la prepararea sushiului. Conform siteului Wikipedia, nutrientul este o substanță chimică naturală, utilizată de către organismele vii pentru supraviețuire, creștere și reproducere. Nutrienții pot fi încorporați în celule, astfel că ei susțin și mențin metabolismul celular.

Așa cum este structura noastră bio-energo-informațională, până pe la 50 de ani suntem capabili să facem față proceselor degenerative induse în celulele noastre de către radicalii liberi, aceștia fiind atomi sau fragmente moleculare care distrug alte celule, deoarece au un număr de electroni în plus sau în minus, și prin urmare trebuie să-i cedeze sau să-i ia de undeva. Și îi iau din celule. Astfel în loc să-și păstreze celula materia nutritivă primită din alimentație, i se fură practic de către radicalul liber o parte din masa nutrienților.

Pe de altă parte pe lângă faptul că majoritatea oamenilor consumă mâncare procesată, nutrienții din aceasta sunt în mare parte distruși, și ceea ce consumă în realitatea miliarde de oameni este o hrană lipsită de nutrienți, și deci de energie și nu e de mirare de ce corpul începe să cedeze treptat după vârsta de 50 de ani.

Procesele de regenerare celulară se bazează în special pe nutrienți, și aici avem două alternative.

O regenerare celulară pe fondul unei hrane procesate, ceea ce nu permite corpului fizic să se regenereze așa cum trebuie, și de aici consecințele sunt îmbătrânirea și apariția – uneori prematură – a bolilor, și a doua variantă de regenerare, bazată pe consumul hranei naturale, lipsită de pesticide și de alte adaosuri chimizate. Pe cea de-a doua unii ar numi-o stil de viață vegan, dar să ne amintim că bunicii și străbunicii noștri mâncau natural legume sădite și crescute de ei, naturale și gustoase. De aceea erau și mai rezistenți și mai plini de viață decât orășenii. Dar nici asta nu este de ajuns ca să mănânci cu adevărat sănătos. Un al treilea aspect al acestei chestiuni îl reprezintă nivelul propriu de evoluție spirituală. Am văzut vegani care îi disprețuiau sau ironizau pe alții, doar pentru că aceia nu mâncau vegan! Și mulți dintre vegani dau cu bâta-n baltă, uitând că nutriția naturală și sănătoasă nu-i de ajuns, dacă nu ai și un nivel de evoluție spirituală corespunzător. Iar despre asta vom vorbi în numărul următor.

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile