Omega – 3, 6 sau 9?
@ iStock

Aceşti acizi graşi cum mai sunt denumite grăsimile Omega, sunt grăsimi naturale şi benefice pentru organism, dar veţi vedea în cele ce urmează că această beneficitate este întrunită doar în anumite condiţii.

În ultima vreme se vorbeşte tot mai mult despre diete, suplimente naturiste şi reţete alimentare naturale pe care le putem folosi în meniurile zilnice. Este un fel de contraatac faţă de valul tot mai mare şi mai virulent provenit în urma reclamelor ajunse la cote isterice la produsele de tip fast-food.

Zilnic ni se servesc reclame, vreo 20 pe zi pe multe canale de televiziune, la hamburgheri „delicioşi”, la pizza plină cu tot felul de grăsimi şi făinoase, la alte produse recomandate atunci când ai mult de lucru la serviciu şi nu ai timp pentru masa de prânz. Şi ce faci? Dai fuga la fast-food-ul din colţ şi-ţi iei un ditai hamburgerul cu roşii, caşcaval, o foaie de salată aruncată la repezeală între felia de carne de vită sau pui şi chiflă. Şi basculezi în 5 minute hamburgerul sau feliile de pizza, pentru că profesia te ţine ocupat şi nu-ţi permiţi să dai rateuri.

Deşi nutriţioniştii avertizează asupra consumului, fie şi moderat de asemenea produse fast-food, că sunt periculoase pentru sănătatea noastră, lumea tot se înghesuie să consume aşa ceva. Că doar trăim într-o societate de consum!

Ultimii ani au adus în atenţia opiniei publice discuţii şi cercetări tot mai detaliate despre rolul vitaminelor B şi a uleiurilor Omega în alimentaţia noastră. La televizor ni se servesc reclame despre magneziu în combinaţie cu B6, care chipurile sunt bune împotriva stresului zilnic. Nu se menţionează însă că B6 este deosebit de periculos pentru persoanele care au cancer, de exemplu sau diferite tipuri de tumori. Din contră! Dă-i cu B6 înainte şi în schimb B17 care chiar stopează cancerul de orice fel nu se vrea a fi recunoscut de către medici pentru beneficitatea sa. De ce nu se produce de exemplu, pentru stres şi alte stări neplăcute, magneziu cu B17? Că doar se poate obţine la fel ca în formula cu B6! Şi atunci ne întoarcem la componentele despre care se spune peste tot că sunt esenţiale pentru sănătatea noastră – uleiurile Omega!

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR

♥ Contează ce spune lumea?

Următorul episodOmega – 3, 6 sau 9? – II >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?