Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart

Ce spunea Iisus despre cum ar trebui să fie credinţa noastră?

Omul… oamenii… noi… aceste fiinţe care ne considerăm deasupra tuturor vieţuitoarelor Pământului. De cele mai multe ori avem impresia despre noi înşine că suntem de neatins, că bătrâneţea şi bolile nu ne ajung din urmă. Aşa şi este cam până pe la 60 de ani, deoarece suntem atât de preocupaţi încât mintea noastră nu mai are timp să se gândească la bătrâneţe şi boală. Asta este într-un fel o greşeală care trebuie evitată cu orice preţ. Şi să explicăm şi de ce…

Cum poate fi omul mai slab ca o floare şi mai tare ca o piatră?

Aici nu ne gândim la faptul că avem unelte moderne cu care putem sparge pietrele din zonele muntoase sau zidurile unor construcţii care trebuie renovate sau înlocuite. Şi la extrema cealaltă mai slab ca o floare nu se referă la faptul că am fi la fel de subţiri şi de firavi ca o plantă, ci la faptul că nu acordăm atenţie suficientă vieţii înseşi şi în acest fel ieşim din echilibru şi ne dereglăm sub multe aspecte.

A fi mai slab ca o floare are semnificaţia că omul, spre deosebire de o floare, nu poate sta în ploaie, în frig, în umezeală, în aer sau zonă uscată fără să păţească ceva. Sunt multe flori în lumea asta care s-au adaptat la clima zonei respective, există flori de exemplu cum sunt spânzul sau cyclamenul şi altele ca ele care nu se sinchisesc de frig sau de alte condiţii climatice aspre.

Mai slab ca o floare la asta se referă, la capacitatea de a face faţă unor condiţii aspre, şi dacă transpunem asta în planul social care este specific doar fiinţei umane, vom înţelege că de multe ori avem de-a face cu situaţii care prin natura lor ne pun în faţă dificultăţi foarte mari. Şi deseori renunţăm să le mai rezolvăm pentru că ni se pare prea greu.

O asemenea atitudine atrage consecinţe karmice nebănuite, pe care le explicăm în rândurile de faţă.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

  
Articolul precedentADN-ul şi cele 12 şiruri ale sale – Corpul Mental (IV)
Articolul următorÎntrupările sufletului – Cele 7 Porți (VI)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile