Diamant și grafit

La fel cum din grafit se desprind aşchii periodic, la fel majoritatea oamenilor pierd din ei înşişi fie părţi de mental, fie părţi de suflet, fie chiar părţi de conştiinţă.

Rezervorul genetic al omenirii este unul vast, practic fără de sfârşit datorită numărului infinit de combinaţii existent în interiorul ADN-ului uman.

Conform ştiinţelor moderne putem clasifica indivizii umani în foarte multe aspecte, dar în acest prim episod al miniseriei ne vom axa pe două modele, mai exact două aspecte extreme.

Ceea ce veţi citi este un fel de studiu spiritual bazat pe structura, atitudinea şi componenta umană echivalate cu carbonul/grafitul şi diamantul. De la orele de chimie ştim că diamantul este o formă superioară carbonului, deci efectiv aceeaşi substanţă care însă se structurează diferit deoarece există în alte condiţii.

Ce şi cum este omul carbon şi cum este omul diamant? Să luăm pe scurt caracteristicile celor două.

Carbonul este elementul de bază care se află în componenţa oricărei vieţuitoare de pe Pământ, inclusiv în plante şi sol.

Practic elementul carbon este temelia vieţii aici pe Pământ pentru ecosistemul planetar. Forma sa cea mai slabă ca să zicem aşa este grafitul, iar cea mai dură este diamantul. Şi asta deoarece atomii de carbon pot forma legături liniare, piramidale, circulare, rectangulare, cilindrice şi altele. În funcţie de felul acestor legături carbonul poate avea diferite grade de duritate, precum este forma diamantului. În timp ce grafitul cristalizează în reţea hexagonală, diamantul cristalizează în reţea cubică, ceea ce-i oferă o rezistenţă mai mare la impactul cu alte elemente. Grafitul are o structură slabă şi datorită acestui aspect el se desprinde foarte uşor sub forma aşchiilor, fenomen cunoscut sub numele de clivaj.

Ei şi acum să transpunem asta la oameni.

Oamenii grafit sunt acei oameni majoritari care, trăind în societate şi având un stil de viaţă comun cu al semenilor lor, sunt supuşi fenomenului de „clivaj social”.

Ce înseamnă asta?

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR
Următorul episodOmul grafit, omul diamant – II >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?