Ascensiune Siliciu Carbon
Timp estimat de citire: 3 minute

La fel cum din grafit se desprind aşchii periodic, la fel majoritatea oamenilor pierd din ei înşişi fie părţi de mental, fie părţi de suflet, fie chiar părţi de conştiinţă.

Rezervorul genetic al omenirii este unul vast, practic fără de sfârşit datorită numărului infinit de combinaţii existent în interiorul ADN-ului uman.

Conform ştiinţelor moderne putem clasifica indivizii umani în foarte multe aspecte, dar în acest prim episod al miniseriei ne vom axa pe două modele, mai exact două aspecte extreme.

Ceea ce veţi citi este un fel de studiu spiritual bazat pe structura, atitudinea şi componenta umană echivalate cu carbonul/grafitul şi diamantul. De la orele de chimie ştim că diamantul este o formă superioară carbonului, deci efectiv aceeaşi substanţă care însă se structurează diferit deoarece există în alte condiţii.

Ce şi cum este omul carbon şi cum este omul diamant? Să luăm pe scurt caracteristicile celor două.

Carbonul este elementul de bază care se află în componenţa oricărei vieţuitoare de pe Pământ, inclusiv în plante şi sol.

Practic elementul carbon este temelia vieţii aici pe Pământ pentru ecosistemul planetar. Forma sa cea mai slabă ca să zicem aşa este grafitul, iar cea mai dură este diamantul. Şi asta deoarece atomii de carbon pot forma legături liniare, piramidale, circulare, rectangulare, cilindrice şi altele. În funcţie de felul acestor legături carbonul poate avea diferite grade de duritate, precum este forma diamantului. În timp ce grafitul cristalizează în reţea hexagonală, diamantul cristalizează în reţea cubică, ceea ce-i oferă o rezistenţă mai mare la impactul cu alte elemente. Grafitul are o structură slabă şi datorită acestui aspect el se desprinde foarte uşor sub forma aşchiilor, fenomen cunoscut sub numele de clivaj.

Ei şi acum să transpunem asta la oameni.

Oamenii grafit sunt acei oameni majoritari care, trăind în societate şi având un stil de viaţă comun cu al semenilor lor, sunt supuşi fenomenului de “clivaj social”.

Ce înseamnă asta?

Diamant și grafit

Având o structură precum grafitul, deci moale, majoritatea oamenilor suferă de pierderi diferite de-a lungul vieţii, fie că este vorba de domeniul profesional sau personal. La fel cum din grafit se desprind aşchii periodic, la fel majoritatea oamenilor pierd din ei înşişi fie părţi de mental, fie părţi de suflet, fie chiar părţi de conştiinţă. Dar cel mai adesea sunt oameni care se vor afla întotdeauna în poziţii de angajat – fie că este femeia de serviciu, fie că este managerul executiv al companiei X sau Y. Peste acest manager va fi întotdeauna un om diamant, care nu se lasă clivat adică supus procesului de clivaj în faţa vieţii şi a problemelor aduse de evenimentele zilnice.

Astfel în timp ce marea majoritate a oamenilor grafit vor fi găsiţi în toate structurile sociale, ca angajaţi în diferite posturi şi funcţii, se poate spune că oamenii diamant sunt marii magnaţi, şefii de corporaţii, de trusturi media internaţionale, adică persoane dure, care  se comportă în viaţă după alte reguli decât cele acceptate şi folosite de marea majoritate a oamenilor grafit.

Sunt situaţii în care un om aflat în stadiul grafit se pregăteşte temeinic şi prin ceea ce realizează devine la un moment dat un om diamant. Şi invers, un om diamant care se îndreaptă către excese, riscă să-şi piardă “duritatea de diamant” şi să ajungă în stadiul grafit. Un astfel de exemplu este cel al actualului preşedinte american Donald Trump, care ca om de afaceri a trecut prin patru falimente şi de fiecare dată a revenit spectaculos, reluându-şi nivelul de diamant.

Dar unul dintre cele mai interesante aspecte de comentat, şi asta o vom face în episodul următor, este relaţia discipol-maestru. În timp ce discipolul este un om grafit, maestrul este un om diamant. La rândul său, maestrul s-a putut naşte ca om diamant sau s-a putut naşte ca om grafit şi a dobândit în urma eforturilor nivelul de om diamant, ceea ce demonstrează oricărui discipol că dacă vrei, poţi reuşi![/ihc-hide-content]

Următorul episodOmul grafit, omul diamant – II >>
Articolul precedentEvoluţia spirituală – Realizarea de Sine (III)
Articolul următor„Cu cât e râul mai adânc, cu atât curge mai lin”
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile