Ascensiune Siliciu Carbon
Timp estimat de citire: 3 minute

Se poate intui şi înţelege diferenţa dintre discipol – care merge încă pe modelul omului grafit, şi maestru – care deja a devenit un om diamant.

Ce este un maestru spiritual…? Este un om, dar ce fel de om este el? Despre un maestru spiritual se consideră în mod cu totul greşit că el ştie totul, ori că ar trebui să ştie totul, şi dacă s-ar putea, să ştie totul despre toate şi să mai facă şi niscaiva minuni, pe ici-pe colo dacă s-ar putea.

Această concepţie şi mentalitate a oamenilor este cu totul greşită şi chiar deplasată uneori, deoarece maestrul spiritual nu este vreo zeitate care să pocnească din degete şi imediat să se materializeze nu ştiu ce, că aşa vor oamenii din jur. Maestrul spiritual este la fel ca toţi oamenii, respiră la fel, doarme la fel, mănâncă la fel, iubeşte la fel etc. Bun, şi atunci în ce constă diferenţa? Se pot spune multe în acest sens, dar elementul fundamental care-l defineşte pe un maestru spiritual este Bunătatea Permanentă, căci din ea izvorăşte iubirea deplină pentru toţi şi toate. 

În primul rând omul care mai târziu apare în lume ca maestru spiritual, indiferent că este în Orient sau Occident, are deja un nivel de evoluţie la care înţelege că tot ceea ce se întâmplă, atât bine, cât şi rău, este Jocul Evoluţiei. El înţelege că din perspectiva umană, a te opune Binelui dacă eşti răutăcios, şi a te opune răului dacă eşti binevoitor, nu este decât o pierdere de timp. Căci şi binele, şi răul, sunt energii în cele din urmă, sunt stări, şi dacă începi să te lupţi cu ele, nu faci decât să le sporeşti energiile. Iată o concepţie destul de puţin înţeleasă de către omenire.

Și binele şi răul, sunt stări, şi dacă începi să te lupţi cu ele, nu faci decât să le sporeşti energiile.

Discipolul este la rândul său un om care evoluează, învaţă, aplică ceea ce asimilează, care trece prin tot felul de încercări, lovituri ale sorţii şi evenimente care au rolul de a-i întări voinţa, răbdarea şi perseverenţa. Astfel, un discipol care evoluează în felul descris, are toate şansele să devină un maestru spiritual. Când va ştii el că devine maestru spiritual? În momentul în care vin alţii la el cerându-i să-i înveţe şi să-i îndrume. Pe de altă parte, maestrul a fost la rândul său un discipol. Dar la fel de bine maestrul se poate naşte direct maestru spiritual, dacă este o fiinţă care a lucrat pentru propria evoluţie în vieţile anterioare, şi acum a venit să-şi continue misiunea luată în vremuri de demult şi dusă astfel până la capăt.

Articolul precedentIubire, morală sau spiritualitate?
Articolul următorBazele secrete de pe Lună – I
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile