Ecologic
Proiectul Venus este un proiect de viitor care işi propune combinarea inteligentă a tehnologiei şi a ecologiei orientat către bunăstarea omenilor şi mai puţin către strict profit financiar.
Timp estimat de citire: 3 minute

În Germania există deja ceea ce este numit „Oraşul solar” care funcţionează în stil ecologic încă din anii 70.

Prezentul acesta destul de tumultuos, aşa cum este redat de mass-media în general în lume, dar şi în fiecare ţară în mod specific, poate constitui creuzetul din care mai târziu se vor naşte şi dezvolta alte concepte care vor defini viitoarele trăsături ale unei noi societăţi umane.

Poluarea sub diferite forme a trebuit să atingă nivele peste cele de alarmă, pentru ca oamenii să înţeleagă ce fac ei în realitate în raport cu natura.

La ora actuală sunt în faze avansate de cercetare, deşi asemenea chestiuni sunt de abia la început, proiecte urbanistice care să înlocuiască tot ceea ce este vechi într-un oraş.

După cum ştim aproape peste tot în lume, mai ales în capitalele lumii, există ceea ce se numeşte partea veche a oraşului, care cuprinde clădiri şi monumente cu valoare istorică şi de patrimoniu naţional şi internaţional, şi care nu pot fi atât de uşor trecute cu vederea din perspectiva modernizării.

Tocmai din acest punct de vedere este dificil de realizat transformarea unui oraş, oricare ar fi el, deoarece în afară de clădirile vechi, unele din ele aflându-se în stadii de conservare sau restaurare, mai există zeci de kilometri de conducte, cabluri de electricitate şi alte elemente care contribuie la funcţionarea unui oraş. De obicei oamenii nu se gândesc şi la aceste aspecte subsidiare, ca să înţeleagă cum se manageriază un oraş.

Dar dincolo de aspectele exterioare ale unui oraş, este necesar să luăm în calcul natura. În ultimii ani conceptul ecologist a permis îmbinarea unui stil modern de dezvoltare urbană în combinaţie cu spaţiile verzi, parcurile şi orice zonă unde s-ar putea amenaja ceva folositor pentru locuitori din perspectiva conexiunii cu natura şi energiile ei.

VIAThe Venus Project
Articolul precedentOmul – între stăpân şi slugă – II
Articolul următorSai Baba
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile