Aurul este un produs derivat al materiilor unor stele care fie au devenit nove sau supernove, fie s-au ciocnit cu alte stele.

Unul dintre cele mai dorite și râvnite lucruri din lume, aurul a stârnit dintotdeauna pasiuni, lăcomie, nebunie și chiar crime. Spre deosebire de argint, care este pe locul doi din punct de vedere al bijuteriilor scumpe, aurul are o fascinație ciudată mai ales asupra minților slabe și a sufletelor corupte. Mitul celebrului „El Dorado”, orașul construit aproape în întregime din aur – cel puțin așa se credea de către spaniolii care visau la supremația în Europa – este în realitate doar o poveste umflată ca o gogoașă dincolo de orice imaginație normală. Adevărul este altul și seamănă cu ceea ce s-a întâmplat și la noi pe vremea lui Decebal.

Când Pizzaro l-a asasinat pe regele incaș Atahualpa, supușii acestuia se spune că ar fi venit cu sutele aducând aur și argint pentru răscumpărarea regelui lor, care oricum era deja mort. Unul dintre generalii lui Atahualpa – Ruminahui – a decis să ascundă tot aurul, însă legenda, exact ca în cazul comorii lui Decebal, nu precizează care e locul unde incașii și-au ascuns comorile și aurul. La fel ca și comoara lui Decebal, despre care există multe referiri, dar nimeni nu știe unde este. Deși în istoria noastră și în cea a Imperiului Roman există referiri concrete asupra faptului că după ce au câștigat războiul și au cucerit prin trădare Sarmisegetuza, romanii au cărat spre Roma sute de care cu peste 160 de tone de aur, 300 de tone de argint și ce mai găsiseră pe acolo. Deci aur din abundență! Și încă mai avem azi!

Dacă lumea crede – din diferite cărți de geografie, ori din surse de pe internet sau din documentare TV – că aurul s-a format în scoarța terestră ca multe alte metale, ei bine asta este o eroare de înțelegere. Aurul nu s-a format niciodată pe Pământ. Poate nici argintul și posibil nici alte metale prețioase. De ce?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

            
Articolul precedentMisterele Pământului – Adevărata formă a planetei (III)
Articolul următorCâteva din secretele alchimiei – (II)
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile