Osho
Imagine din filmul documentar Wild Wild Country care va rula pe Netflix și care prezintă iniațiativa lui Osho de a crea o comunitate în Oregon.

Osho, „cel mai periculos om de la Iisus Hristos încoace”. Să fie oare așa?

Cine n-a auzit de Osho…? O asemenea chestiune ar fi ca şi când ai întreba „Cine n-a auzit în lumea asta de Iisus?” Chiar dacă facem o asemenea paralelă, vom vedea că într-un fel sau altul destinul lui Osho a fost destul de asemănător cu al lui Iisus.

Pe numele său originar Chandra Mohain Jain, Osho s-a născut la data de 11 decembrie 1931 în Kuchawada – India, deci în perioada interbelică în vremea când această ţară era colonie britanică. De abia în 1947 India şi-a câştigat independenţa. În 1960 şi-a schimbat numele în Acharya Rajneesh, apoi încă o dată în deceniul 70 şi-a schimbat numele în Bagwan Shree Rajneesh până în 1980 când şi l-a schimbat în Osho.

Ce provenienţă are numele Osho?

Sorgintea acestui nume este japoneză, şi probabil lui Osho i-a plăcut filosofia japoneză similară cu cea daoistă din China, de şi-a ales acest nume. „O” vine din japoneza veche şi are semnificaţia de iubire, compasiune, iar „Sho” înseamnă conştiinţa extinsă. Cu alte cuvinte tradus mai pe româneşte Osho ar însemna Conştiinţa Iubirii Divine.

Ce este foarte interesant la Osho?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?