Oumuamua era de fapt o navă de luptă, care supraviețuise unui conflict galactic desfășurat în constelația Pleiadelor, în urmă cu 1.750.000 de ani.

Planeta Pământ are multe mistere ancestrale… Dar dacă pe suprafața acesteia și sub suprafața ei, în mii de locuri, există tot felul de enigme care încă așteaptă să fie descoperite și înțelese, în jurul planetei noastre există tot pe atâtea mistere străvechi. Cu multe numere în urmă noi am abordat enigma acelui satelit denumit de către astrofizicieni „Cavalerul Negru”, despre care Nikola Tesla însuși afirmase că vine din constelația Arcturus! Și acesta este doar unul dintr-un noian de mari enigme dintre care Luna, satelitul nostru așa zis natural, este printre primele locuri într-un astfel posibil top.

Un astfel de obiect misterios este cel denumit de către astrofizicieni Oumuamua – care în limba hawaiană înseamnă „cel care ajunge primul” – și inițial a stârnit controverse foarte aprinse în lumea științifică modernă. De ce? Haideți să vedem… Și prima dată vom face referire la partea explicațiilor raționale oferite de către oamenii de știință, după care vom trece la partea a doua, bazată pe cercetarea prin Remote Viewing adică de la distanță, prin retrocogniție/precogniție. Descoperit în octombrie 2017, deci în urmă cu 4 ani, de către Robert Weryk folosind telescopul Pan-STARRS din cadrul Observatorului Haleakala din Hawaii, acest misterios obiect cosmic, care aparent călătorește prin univers este cu totul altceva decât s-a crezut inițial.

Astronomii de la universitatea Yale au considerat, în urma studiilor efectuate asupra acestui corp ceresc, că ar fi vorba de o bucată de rocă cu lungimea de aproximativ 400 de metri, care circulă în derivă prin univers având niște proprietăți foarte ciudate. Cei de la Yale opinau că acest Oumuamua a parcurs distanțe interstelare vreme de milioane de ani, ajungând în 2017 în zona Pământului. Dar teoria lor nu stă în picioare, deoarece dacă ne gândim că vine din profunzimile Căii Lactee, întrebarea firească pe care o putem pune, de ce nu a căzut pe vreo planetă sau pe vreo altă stea, înainte de a ajunge în sistemul solar? Chiar nu a fost atras deloc de nici un corp ceresc? Atât de precisă i-a fost traiectoria încât nu s-a lăsat atras de nici o planetă sau nicio stea în drumul său? Doar ceva bazat pe tehnologie și propulsie și care încă funcționează poate realiza așa ceva! E foarte ciudat acest aspect! Admițând că ar fi așa, să vedem alte aspecte bazate pe logică și raționamente.

În urma cercetărilor efectuate asupra sa de către multe echipe de astrofizicieni din întreaga lume, Oumuamua prezintă niște caracteristici ce nu corespund nici asteroizilor, nici cometelor, nici meteoriților. Pentru că strălucirea sa variază brusc, când e strălucitor, când nu e deloc, strălucirea sa fiind rapidă, de la secunde la secunde, ca și când ar fi ca un fel de far care semnalează în spațiu. Apoi, Oumuamua accelerează în stilul cometelor, dar nu are deloc coada specifică acestora, care e determinată de emisia de particule de gheață amestecată cu praf așa cum au cometele coada lungă de zeci de mii de kilometri. Deci, nici cometă nu e! Și dacă strălucirea sa variază rapid, am putea spune că ori ceva de la suprafața acestui corp ceresc emite un fel de energie într-un anumit registru de frecvențe luminice, ori din interiorul său este emisă intermitent o energie de tip pulsatoriu care este interpretată de pe Pământ, într-o anumită gamă spectrală, drept strălucire.

Deci din punct de vedere științific Oumuamua nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de corpuri cerești cunoscute până în prezent. De altfel acest misterios corp ceresc a intrat în sistemul nostru solar cu foarte mult timp în urmă, și încă îl traversează, și așa după cum au stabilit observațiile cercetătorilor, Oumuamua se îndreaptă către Saturn și s-a estimat că până va ieși din sistemul solar, deci dincolo de orbita lui Pluto, vor mai trece aproximativ 10.000 de ani! 10.000 de ani? Atunci înseamnă că nu e nici asteroid, nici cometă, ci un „ceva” care a ajuns în zona sistemului solar… de unde?

Una dintre cele mai intrigante și șocante opinii ale cercetătorilor, referitoare la originea lui Oumuamua, este că în urma unor calcule precise, direcția din care a venit acest corp ceresc – și de aici începe partea a doua a explicațiilor date de către echipa de cercetători ai Universității din Hawaii, care folosește un sistem sofisticat de telescoape pentru scanarea continuă a universului – este constelația Lira! În urma unor cercetări mai elaborate a celor de la NASA, împreună cu multe alte echipe de la alte laboratoare aerospațiale, s-a constatat că în realitate ciudatul obiect în formă de trabuc – deși veți vedea că nu are chiar forma asta! – are lungimea de două ori mai mare, iar traiectoria stabilită după multe calcule foarte minuțioase, ca zonă de proveniență, este constelația Pleiadelor! Avem cumva aici o controversă? Lira sau Pleiade? Aparent mulți ar spune că echipele de astrofizicieni se contrazic între ele, dar nu este deloc așa.

Personal am analizat din mai multe unghiuri direcțiile constelațiilor de pe bolta cerească, așa cum sunt ele observabile de la nivelul solului. Și am descoperit că există perioade din an în care constelația Lira se aliniază pentru o perioadă de timp, de-a lungul unei axe imaginare, cu constelația Pleiadelor, dar repet, asta depinde și de punctul de observație de la suprafața Pământului. Și ca urmare, este important de remarcat că este foarte posibil ca acest corp ceresc, pe care unii astrofizicieni care acceptă Teoria Extratereștrilor Antici îl consideră a fi un fel de stație extraterestră automată sau chiar o navă spațială, să provină din zona Pleiadelor! Știm din astronomie că stelele care alcătuiesc o constelație se află la distanțe diferite față de Pământ, chiar dacă noi le vedem ca și cum sunt în aceeași zonă cosmică unde se vede constelația respectivă. În realitate unele stele ale constelațiilor vizibile se află unele mai aproape de Pământ, la doar 25-30 de ani lumină, iar altele la sute de ani lumină, deși continuă să redea toate împreună modelul acelei constelații. De exemplu steaua Vega, principala stea a constelației Lira, se află la doar 25 de ani lumină față de planeta noastră, în timp ce o altă stea din Lira, numită Sheliak, se află la 882 de ani lumină față de Pământ. Dar așa cum le vedem de pe Pământ, ele par să fie în aceeași regiune a spațiului cosmic.

Ne reîntoarcem la explicații… Și acum, țineți-vă bine!

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

5 5 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Madi Ciocan Băluță

Am mai întrebat… nu-mi răspunde nimeni…
Care sînt condițiile pentru abonament?

COSMOS

Buna ziua, ati intrat pe pagina noastra de abonamente? Gasiti acolo tot ce va trebuie.

https://revistacosmos.com/abonament