Medicii au pus boala lui Muhamad Ali pe seama loviturilor la cap primite în timpul meciurilor sale de box, concluzionând eronat că cei care practică boxul se vor alege într-o zi cu Parkinson. Greșit!

Dacă în numărul trecut abordam boala Alzheimer ca fiind o refugiere disperată în cotloanele trecutului, în memoria personală, acum ne ocupăm de boala Parkinson.

Deși la ora actuală multe compendii de terapii naturiste susțin că boala Parkinson, care nu este de fapt o boală ci o disfuncție întocmai ca Alzheimer, este determinată de nevoia de control a individului uman a circumstanțelor cu care are de-a face. Parțial adevărat. Este vorba de control, desigur, dar nu de controlul în sine propriu zis, cât mai degrabă de eșecul de a controla. Altfel spus, e un rezultat ce conține cumulări repetate de nemulțumiri, resentimente mocnite și alte trăiri interioare de ordin inferior, precum ranchiuna sau frustrarea, care determină reacții emoționale inferioare.

Deși medicina modernă afirmă două absurdități în privința acestei disfuncții numită Parkinson, și anume că neuronii mor și că este degenerativă, să vedem care este în realitate adevărul despre această chestiune. Căci dacă este o boală a controlului obsesiv, nu neuronii înșiși degenerează singuri, ca și când ar fi vorba despre ceva ereditar să zicem, ci ei sunt determinați la așa ceva de aspecte din interiorul conștiinței și minții individului respectiv. Cu alte cuvinte, dacă persoana respectivă ar avea mintea și conștiința lipsite de aspecte egoiste, rețeaua sa neuronală nu ar fi deloc afectată.

Ce se întâmplă de fapt la Parkinson, când apare simptomatologia?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

      
Articolul precedentADN-ul, copia multiversului
Articolul următorDestinul este matematic (III)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile