Când luăm în considerare tratarea cu plante, avem în vedere cum acestea lucrează pe sistemul organelor (circulator, respirator, digestiv etc.), dar și pe țesut (adipos, mușchi, sânge, limfă etc.)

Încă de mici suntem învățați la divizare. Avem tendința să împărțim totul pe bucăți și să ne concentrăm pe bucata respectivă. În cele mai multe cazuri funcționează când înveți o meserie, când te axezi pe un anumit domeniu de studiu, dar nu și atunci când este vorba de sănătate. Dacă este afectat un organ, nu înseamnă că trebuie separat de restul organismului și tratat doar acel organ, de unul singur. Dezechilibrul există și în altă parte. De exemplu, dacă sunt probleme cu ochii, acestea rezultă dintr-un ficat slab, cu anumite deficiențe, iar pe emoțional acelei persoane nu-i place ce vede în viață. Când ne dorim vindecarea, este de preferat să abordăm problema holistic și nu pe bucăți.

Unii oameni apelează la tratamentul pe bază de plante și de multe ori folosesc o plantă pentru simptom, pentru o problemă anume și nu pentru cauză. Acest tip de acțiune este precum tratarea alopată; este exact la fel cum procedăm cu medicamentele. Dacă luăm problema holistic, atunci ne concentrăm pe dietă, stil de viață, exerciții fizice, mediul în care trăim, familie, cum trăim zilnic, traume, gânduri, simțiri, evoluție spirituală.

Din perspectiva alopată, se ia o plantă și se vrea vindecarea oricărei boli fără schimbarea stilului de viață, a dietei, a cum să trăiești etc. Holistic, plantele oferă suport pentru o viață sănătoasă, o dietă adecvată, echilibru emoțional, stăpânire psihologică. Plantele vindecă, dar nu ignora stilul de viață.

Din perspectiva alopată, se crede că plantele c-o anumită substanță activă vindecă, ca la farmacie. Holistic, plantele vindecă datorită inteligenței vitale pe care o au energetic. Plantele sunt văzute ca pe un ecosistem, un organism viu. Ne vindecă prin chimia lor, dar și prin interacțiunea dintre inteligența vitală a lor și inteligența vitală organismului nostru.

Din perspectiva alopată, simptomele și bolile sunt văzute ca probleme care sunt tratate de plante. Holistic, simptomele și bolile sunt un limbaj. Faci ceva ce nu funcționează cu sistemul tău din corp care dezechilibrează și trebuie ajustat. Plantele corectează dezechilibrele și le folosim pentru a trata rădăcina, cauza.

Din perspectiva alopată, plantele se amestecă pe bază de simptom. Holistic, formula plantelor se bazează pe influența organului țintă și a țesutului care este în dezechilibru, acțiunea și energia plantei, dar și aroma și gustul ei. Nu există un singur remediu care se potrivește tuturor. Este necesar ca formula plantelor să fie personalizată pentru fiecare persoană în parte, nu doar pentru condiția sau boala ei, ci pentru întreg organismul, întreaga persoana.

Din perspectiva alopată, evaluarea se face prin întrebări pentru a vedea care este dezechilibrul, boala și pentru tratare, iar oamenii sunt tratați la fel pe baza simptomului. Holistic, evaluarea este complexă, în funcție de constituția omului, de zodia în care este născut. Orice persoană este unică și se tratează diferit. De exemplu, există un număr de persoane care au durere de cap din diverse motive.

Când luăm în considerare tratarea cu plante, avem în vedere cum acestea lucrează pe sistemul organelor (circulator, respirator, digestiv, etc.), dar și pe țesut (adipos, mușchi, sânge, limfă, etc.). Ne punem întrebarea: Ce anume determină starea sistemului organic și a țesutului? Care plantă se potrivește cel mai bine?

Plantele, precum dezechilibrele, sunt împărțite în funcție de:

  1. temperatură (plante calde și reci; ex: tuse puternică sau slabă),
  2. umiditate (plante uscate – astringente, care te fac să urinezi și plante umede – cu expectorație și care rețin apa; ex: tuse seacă, iritabilă sau expectorantă),
  3. tonic (plante relaxante și tonice; ex: tusea afectează sistemul respirator sau există contractare în branhii).

De reținut că majoritatea plantelor sunt de energie uscată, producând urinarea și eliminarea apei. Când ne tratăm cu plante, verificăm energia plantei și energia țesutului afectat.

Sănătate cu plante!

Articolul precedentPasul și destinul
Articolul următorCauzele spirituale ale bolilor – Melanomul
Un om idealist, sincer și de partea dreptății, încă de mic copil citește ingredientele de pe etichetele produselor. Valurile dese ale schimbării din viață i-au adus înțelegere și compasiune aducând omului lumină și zâmbete.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile