Întâlnirea pe unde fractalice – 9 Iunie 2018
Cosmonauţii
Timp estimat de citire: 3 minute

Cum am început să scriu la revista COSMOS. Tu ce alegi, pilula albastră sau pilula roșie?

Haideţi să vă spun o poveste scurtă. Acum mulţi, mulţi ani, a doua mea mamă, Iki, aşa cum îi spun apropiaţii, şi care este naşa mea de botez şi sora bunicului meu, mi-a oferit foarte insistent să citesc o revistă care trata subiecte, hai să spunem, neconvenţionale. Cine mă cunoaşte ştie că am o căpăţână incredibil de tare, şi la propriu şi la figurat, şi nici în ruptul capului n-am vrut să mă aproprii de publicația cu pricina, mai ales că la vremea aceea (în adolescență) deşi eram pasionat (undeva pe fundal) de subiectele pe care le trata revista respectivă, interesul meu era încă la fete, la colindat maidanul și la jocuri pe calculator. Şi oricum, aţi văzut voi vreodată vreun tânăr rebel care crede că le știe pe toate, să asculte și de ăştia mai bătrâni? Mai rar…

Naşa mea, Iki, are un apetit extraordinar pentru cunoaştere şi spiritualitate mai ales că este o trăsătură de obârşie genetică. Am o familie de artişti. În orice caz, vă daţi seama că în ADN-ul meu s-a declanşat treptat o poftă incredibilă de necunoscut, mai ales că eu sufăr din naştere de două mari sindroame, confuzia şi îndoiala, chestii care m-au determinat de-a lungul timpului să-mi folosesc imaginaţia şi să cercetez tot ce părea de necercetat. Dar vedeți voi, confuzia și îndoiala, ignorate, au prostul obicei să te țină prizionier în propria-ți minte de frică să nu dai piept cu necunoscutul.

Timpul a trecut şi eu mă tot loveam prin casă de faimoasa revistă. Nefiind de fel un adept al publicaţiilor de presă şi cunoscând și calitatea de ”can-can” manipulatoare a multor ziare şi reviste am stat deoparte, mai ales că n-am fost un mare cititor la viața mea. Anii s-au scurs ca nebunii, timp în care destinul mă trăgea înapoi ca un vortex către vechile pasiuni din copilărie şi înarmat cu o sete incredibilă de adevăr am luat din ce în ce mai mult drumul cunoașterii de sine. Ușor-ușor, mi-au intrat pe mână niște cărți atât de potrivite pentru mine încât le absorbeam direct în celule. Interesul meu față de fete, maidan și jocuri a început să se estompeze până la dispariție făcând loc tot mai mult spiritualității. Iată că după ceva ani, în jurul vârstei de 28, ce să vezi, am ajuns printr-un set de sincronicităţi, să cunosc la modul direct o parte din redacţia faimoasei reviste!

Sărind peste multe alte detalii, dacă vă vine să credeţi, am ajuns nu numai să citesc acea revistă, dar am ajuns să şi scriu pentru ea! Citiți chiar acum! Am ajuns să cunosc oameni minunați și să fiu implicat în proiecte de neimaginat, să experimentez cu adevărat ce înseamnă viața spirituală (și nuanțele ei) și mai ales să fac parte dintr-o comunitate și o familie de suflete care au deschis treptat înaintea mea un univers plin de posibilități. Cred că vă daţi seama că nașa mea este acum unul dintre cei mai fericiți oameni. Este vorba despre revista COSMOS. Nașa mea, pe numele ei real Vișan Ioana, e un om nelipsit de la întâlnirile revistei și îi mulțumesc încă odată pe această cale că s-a încumetat să aibă grijă de un suflet ca al meu.

În încheiere, vreau doar să vă spun că destinul, această forță misterioasă de multe ori greșit înțeleasă, nu vrea de la noi nimic altceva decât să căscăm ochii la indiferență. Indiferența este singura trăsătură vicioasă care ne împiedică să devenim unici în felul nostru. Dacă ați fost indiferenți față de propunerile vieții, încercați măcar să nu rămâneți blocați în regrete. Fiecare floare înflorește la timpul ei, totuși aveți grijă să nu pierdeți prea mult timp aici, în viața asta.

Acum vă invit cu mic cu mare să pătrundeți într-un univers tainic și misterios dar concret și de actualitate. Veți pătrunde într-o lume care nu pare ceea ce a fi întotdeauna, o lume care poate fi creată așa cum își dorește fiecare ființă umană, precum un adevărat Eden, un Eden care chiar dacă pentru mințile noastre pare ceva utopic având în vedere situația socială de pe planetă, el este cât se poate de concret pentru sufletele noastre.
Vă invit să dați like paginii de Facebook al revistei COSMOS și să vizitați site-ul oficial. Nu vă grăbiți, veți găsi acolo genul de informații care l-au determinat pe Neo să devină Cel Ales în celebrul film Matrix. Tu ce alegi, pilula albastră sau pilula roșie?

Vă pupă taica!

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?