Prin studiul temei natale prin intermediul Astrologiei Lunare, vom identifica exact acele tipare comportamentale moștenite, care ne dau bătaie de cap de-a lungul vieții.

Despre astrologia solară, adică cea cunoscută și prezentată mai peste tot, știm cu toții, mai ales de la emisiunile multor posturi de televiziune care prezintă acele scurte horoscoape zilnice de câteva minute.

Despre Astrologia Lunară sunt cunoscute prea puține lucruri, și cu toate că este mai exactă decât cea solară, folosită de către majoritatea astrologilor, nu prea este folosită pentru realizarea predicțiilor. Astrologia solară este dedicată personalității și nivelului conștientului, iar cea lunară este cea a subconștientului și laturii emoționale. Dacă cea solară are 12 semne, unii considerând c-ar trebui inclus și cel de-al 13-lea semn care este Ophiucus, astrologia lunară conține 28 de case, fiind o expresie oarecum mai simplă a astrologiei vedice, care are caracteristici similare. La drept vorbind, Astrologia Lunară este derivata astrologiei vedice, care are și ea tot 28 de case numite Nakshatras, fiecare dintre acestea având și un nume specific care are legătură cu aspecte din tradiția și cultura hindusă.

Sunt trei repere pe care le folosește Astrologia Lunară…

Astrologia Lunară nu a împrumutat aceste denumiri ale astrologiei vedice, dar este la fel de bogată în interpretări, pentru că folosește trei repere în analiza respectivă. Primul reper, este semnul Berbecului, și în raport cu acesta, se stabilesc așa cum este normal, restul de case, cele 28 de care v-am menționat. Apoi al doilea reper, este semnul Ascendentului din astrologia solară, punct care devine casa 1 în astrologia lunară. Iar cel de-al treilea reper, este gradul la care se află Luna în tema de naștere, grad care în varianta celui de-al treilea reper, devine Ascendentul, și de la acesta pornesc, cele 28 de case pe cercul celor 360 de grade.

Deci avem trei tipuri de analiză și acestea sunt mult mai bogate în interpretări decât în varianta horoscopului solar, bazat pe zodia de naștere indicată de Soare la momentul nașterii. Este evident că analizând, de exemplu, propria temă natală prin intermediul astrologiei lunare, în cele trei variante de reper, vom aduna acele informații care ne descriu pe noi înșine așa cum suntem. Și în privința asta, vă mai menționăm o chestiune. Dacă ne analizăm tema nașterii prin intermediul astrologiei lunare, vom proceda folosind toate cele trei tipuri de analiză descrise, apoi după ce le parcurgem, o vom păstra pe cea care, conform informațiilor parcurse, este cea mai apropiată ca descriere a felului nostru de a fi. Astfel, vom avea un cumul de informații foarte importante, referitoare la modul în care subconștientul nostru influențează conștientul să se manifeste în exterior.

Cu alte cuvinte, astrologia lunară are răspunsurile la „de ce”-urile pe care le găsim în astrologia solară. Mai mult decât atât, prin studiul temei natale prin intermediul astrologiei lunare, vom identifica exact acele tipare comportamentale moștenite, care ne dau bătaie de cap de-a lungul vieții, preluate și perpetuate de la părinți, bunici, străbunici etc.

În numerele următoare, vom dedica spații mai ample astrologiei lunare, deoarece este timpul să învățăm să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, pentru a trăi o viață cu adevărat eliberată de atâtea poveri ale trecutului înaintașilor noștri.  

5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Dragomir Ecaterina

Mulțumesc!