Cele 7 Raze

Cele Șapte (7) Raze sunt energii arhetipale fundamentale care alcătuiesc arhitectura universului, fiecare întruchipând un aspect distinct al Creației. Fiecare rază este supravegheată de un maestru înălțat, cum ar fi El Morya, Lord Lanto, Paul Venețianul, Serapis Bey, Hilarion, Lady Nada și Saint Germain, care ghidează evoluția spirituală a umanității.

În universul nostru plin de mistere nedeslușite, există forțe subtile care influențează profund și inconștient fiecare aspect al existenței tale. Cele 7 Raze Primordiale constituie nu doar un set de principii esoterice, ci și porți către o înțelegere mai profundă a tipologiei tale ca persoană. Aceste raze info-energetice, fiecare cu caracteristici și calități distincte, îți oferă ocazia de a descoperi felul în care relaționezi cu… Realitatea. În acest articol, vei explora poate cele mai importante forțe ale Creației și cum interacționează ele cu viața ta de zi cu zi. Te vei aventura în tărâmuri necunoscute, dar pline de revelații esențiale pentru evoluția ta spirituală.

Conceptul celor 7 Raze

Origini și Istorie

Conceptul celor 7 Raze își are originile în tradițiile esoterice străvechi. Primele mențiuni comerciale provin din învățăturile teozofice, dezvoltate în secolul al XIX-lea de Helena Blavatsky și ulterior popularizate de Alice Bailey. Aceste idei au fost inspirate din diverse sisteme spirituale și religii, inclusiv hinduism, budism și gnosticism. Frumusețea acestui sistem de auto-cunoaștere constă în faptul că deși are la bază un set de principii spirituale imuabile, bazate pe însăși arhitectura universală, sunt în același timp și un sistem deschis (open source), putând fi integrate în multe alte tehnici de lucru cu triada energie-informație-materie, devenind niște instrumente foarte puternice de evoluție. De aceea aș vrea să menționez că tocmai din cauza acestei flexibilități, unele informații care privesc Cele 7 Raze pot fi amestecate sau distorsionate, deci se cere studiu, cercetare și discernământ (există autori care au interpretat în mai multe feluri). Este important să invocăm energia Șablonului de Maestru Înălțat atunci când vrem să aducem modificări și/sau noi interpretări ale Razelor, ca să nu oferim informație eronată.

Semnificația Esoterică

Semnificația esoterică a celor 7 Raze este profundă și plină de simbolism, încât am putea scrie cărți întregi (sunt deja cărți consacrate pe această temă). Fiecare rază reprezintă un aspect diferit al energiilor divine prin care se manifestă Spiritul și Conștiința. Aceste energii sunt văzute ca fiind esențiale pentru evoluția spirituală personală și colectivă, oferindu-ți o adevărată busolă de orientare întru îndeplinirea Menirii tale. Lucrul cu aceste raze îți permite să te aliniezi mai bine la planurile spirituale mai înalte și să-ți armonizezi viața cu scopul tău cel mai înalt. Și nu, nu este un simplu clișeu!

Fiecare dintre cele 7 Raze se conectează la diferite calități și virtuți, cum ar fi Voința, Iubirea, Inteligența Activă, Armonia, Cunoașterea, Devoțiunea și Ritualul. Prin meditație și practici spirituale specifice, poți învăța să accesezi și să integrezi aceste energii în viața ta de zi cu zi. Astfel, ți se oferă o înțelegere mai profundă a propriei naturi și a interconexiunii cu universul, permițându-ți să-ți îndeplinești destinul cu o mai mare claritate și determinare. Vei ajunge să vezi realitatea prin cele mai curate lentile ale percepției tale.

Este important să specificăm că fiecare rază are cel puțin două benzi de frecvență: un aspect benefic, luminos, expresia înaltă și unul exprimat ca “umbră”, parte întunecată sau expresia joasă. De asemenea fiecare Rază guvernează mai multe straturi ale ființei umane, inclusiv corpurile subtile sunt guvernate de aceste Raze, deci lucrurile pot deveni destul de complexe. Razele sunt de sine stătătoare dar în același timp conlucrează împreună. În acest articol vom prezenta doar caracteristicile generale…

Prima Rază: Raza de Voință și Putere

Raza de Voință și Putere este simbolul arhetipal al Liderului, având o energie dinamică și transformatoare, capabilă de a iniția procese care permit vieții să se schimbe și să se de-cristalizeze. Cei care sunt guvernați de această rază posedă adesea o voință puternică, o determinare neclintită și un spirit de lider voievodal (fără ca măcar să-și dea seama). Curajul în acest caz nu se referă la vitejia clasică a unui războinic, ci la curajul de a permite Voinței Divine să se manifeste prin tine, în așa fel încât egoul devine dresat și sub control. Aceștia sunt cei care inițiază schimbarea și îi inspiră pe ceilalți prin puterea și hotărârea lor. Dacă nu este conștientizată, toată această energie se poate transforma în mândrie, inflexibilitate și totalitarism, persoanele cu această Rază devenind obsedați de control. Prima Rază poate produce distrugere dar și alchimizare, de aceea poate fi folosită la dizolvarea blocajelor, inclusiv cele karmice.

A Doua Rază: Raza Iubirii-Înțelepciunii

Raza Iubirii și Înțelepciunii se manifestă în viața ta printr-un magnetism extraordinar, fiind arhetipul Învățătorului. Această Rază te încurajează să te conectezi la cele mai pure și sincere sentimente, încât sufletele se vor confesa la tine ca și cum ai fi duhovnicul lor personal. Prin iubire, treci dincolo de limita individualității și percepi unitatea în Tot Ceea Ce Există, căpătând înțelepciune pur și simplu conectându-te la adevăr direct prin simțire. N-ai nevoie să intelectualizezi foarte multe lucruri ca să dobândești cunoaștere, atâta timp cât ai oameni pe lângă tine. Vei simți influența acestei Raze prin felul în care relaționezi cu lumea din jurul tău, pentru că te vor considera salvatorul ei, literalmente. Oamenii vor învăța de la tine prin ceea ce emani de la nivelul inimii, adică respect, grație și prietenie. În același timp, pe partea de “umbră”, există o lipsă de credință, deznădejde, egocentrism și preocupare de sine ca expresie opusă a virtuții Razei a Doua.

Raza a Treia: Raza Inteligenței Active

Raza Inteligenței Active este strâns legată de capacitatea de raționament și analiză, simbolizând arhetipul Filozofului. Această rază îți stimulează mintea și conștiința, încurajându-te să explorezi și să sintetizezi informațiile din jurul tău la o viteză fantastică față de restul lumii. Sub influența acestei raze, devii un adevărat pionier al dezvoltărilor de idei, dornic de a redirecționa fluxul prosperității în societate acolo unde este nevoie (inclusiv finanțele). Cei cu Raza Trei sunt deștepții societății. Foarte eclectici, responsabili și organizați, sunt creativi și duc lucrurile până la capăt. Raza Trei contribuie la dezvoltarea și avansarea colectivă a civilizației umane. Sub influența acestei Raze, umanitatea a evoluat dincolo de ignoranță și obscurantism, stabilind baze solide pentru o civilizație avansată și iluminată. Această rază îți arată calea spre progres, oferindu-ți instrumentele necesare pentru a-ți transforma visele în realitate tangibilă și concretă. Pe de altă parte, persoanele cu Raza Trei pot fi foarte duale, inteligența lor transformându-se într-una malefică, de manipulare a semenilor, asemănătoare geniului nebun.

A Patra Rază: Raza Armoniei prin Conflict

Raza Armoniei este energia Echilibrului prin unificarea contrastelor, în mod natural. Este arhetipul Artistului. Raza Patru te invită să explorezi dualitatea și opozițiile din viața ta, pentru a putea descoperi ordinea ascunsă din haos. Dacă toate Cele 7 Raze ar fi dispuse într-o formă geometrică de tip mandală, Raza Patru ar fi în centrul celorlalte raze ca un punct de reconciliere între contrarii. Raza a Patra este o fereastră deschisă către sufletul artistic și creativ al fiecăruia dintre noi. Această Rază încurajează manifestarea prin diverse forme de artă, fie că este vorba despre pictură, muzică sau poezie. Energia acestei raze te ajută să canalizezi emoțiile interioare și să creezi frumusețe din profunzimea experiențelor tale. Având Raza a Patra ca ghid, descoperi că actul artistic nu este doar o simplă activitate de recreație, ci o călătorie spirituală. Procesul creativ devine un mod prin care îți poți exprima cele mai sublime aspirații și trăiri interioare. Fiecare culoare, notă muzicală sau cuvânt devine astfel o poartă către armonia divină, iar tu ești alchimistul acestei metamorfoze sacre.

A Cincea Rază: Raza Cunoașterii Concrete

A Cincea Rază, cunoscută și sub denumirea de Raza Cunoașterii Concrete se manifestă prin arhetipul Cercetătorului (sau “omul de știință”). Energia acestei raze te conduce inevitabil către explorarea logică, abstractă și secvențială a universului înconjurător. Prin intermediul ei, te angajezi în căutarea adevărurilor tehnologice, descoperind structurile subtile care stau la baza realității fizice (matematică, numerologie, astrofizică etc). Implicarea principiilor celei de-a Cincea Raze în viața ta de zi cu zi îți permite să abordezi provocările cotidiene cu raționalitate și claritate. Această energie te încurajează să folosești analiza detaliată pentru a rezolva diferite probleme și pentru a îmbunătăți aspectele practice ale existenței. În activitățile de zi cu zi, te poți folosi de energia celei de-a Cincea Raze pentru a organiza eficient sarcinile, a gestiona resursele și a lua decizii informate. De asemenea, această influență te poate ghida în dezvoltarea unui spirit de cercetare și inovare, permițându-ți să îmbrățișezi perspective noi și soluții creative. Astfel, aplicând aceste principii, vei putea să adopți o abordare concretă și practică a vieții, care te va ajuta să îți atingi obiectivele cu înțelepciune și eficiență, însă mare grijă la scepticismul exagerat și la știința materialistă care ignoră fenomenele subtile.

A Șasea Rază: Raza Devotamentului și Idealismului

În cadrul celei de-a Șasea Raze, Raza Devotamentului și Idealismului, vei descoperi o sursă de inspirație permanentă prin orice formă de ucenicie și discipolat. Am putea spune că este arhetipul Adeptului. Această rază te încurajează să te angajezi mereu într-un scop superior, unul care transcende nevoile personale și aspiră la trezirea spirituală colectivă. A Șasea Rază joacă un rol crucial în trezirea ta spirituală, impulsionându-te să-l descoperi pe Dumnezeu prin intermediul Maeștrilor și Sfinților. Cei cu această Rază vor bate lumea în lung și în lat pentru a-l găsi pe acel om care întrupează Principiile Divine pe Pământ, gata să-l servească până la sfârșitul vieții. Devotamentul este copleșitor și toate acțiunile lor converg către o formă de serviciu în folosul Întregului. Această rază lucrează subtil pe planuri interioare, ajutându-te să-ți transcenzi limitările și să-ți aliniezi dorințele personale cu aspirațiile spirituale. Pe măsură ce te dedici unui ideal superior, simți o chemare interioară care te impulsionează să te angajezi în practici de rugăciune, meditație și servicii altruiste, toate acestea conturându-ți drumul către Iluminare. Expresia joasă a Razei Șase este caracterizată prin fanatism, obediență și iluzii.

A Șaptea Rază: Raza Ordinii Ceremoniale și Magiei

Raza Ordinii Ceremoniale și Magiei îți aduce aminte de importanța ritualurilor și a rutinei în viața ta zilnică. Fiecare acțiune realizată cu INTENȚIE, chiar și cele mai banale, capătă o semnificație cu adevărat magică. Vorbim de arthetipul Ritualistului. Prin rutină, angajament și perseverență, îți poți alinia activitățile zilnice cu scopurile tale spirituale, creând astfel un ritm potrivit pentru îndeplinirea Menirii tale. Prin influența acestei Raze, conceptul de manifestare și materializare capătă noi dimensiuni. Prin Ceremonie și Rutină, Raza Șapte te ajută să-ți programezi subconștientul astfel încât toate obiceiurile tale să devină o a doua natură, fără efort, devenind un simplu martor al vieții tale! Raza aceasta este canalul prin care forțele invizibile devin realități palpabile, atingând noi potențiale care i-ar putea șoca pe ceilalți. Înțelegând energia celei de-a Șaptea Raze, poți transforma dorințele și aspirațiile tale în creștere progresivă. Abilitatea de a materializa gândurile și intențiile depinde doar de claritatea și puritatea scopurilor tale. Prin ritualuri și practici ceremoniale, vei învăța să focalizezi energiile subtile necesare pentru a aduce în realitate ceea ce vrei să creezi. Adevărata alchimie a vieții constă în alinierea intențiilor tale interioare cu acțiunile tale exterioare, permițând ca visele tale să prindă viață, însă adu-ți aminte să te mai bucuri și de spontaneitate, fără să te rigidizezi prea mult și fără să-ți transformi viața într-un ceas elvețian.

Concluzie

Explorarea celor 7 Raze oferă un nou set de dioptrii spirituale, ca spunem așa. Intrând în contact cu aceste energii fundamentale ale universului, vei descoperi aspecte ascunse ale ființei tale și vei putea accesa puteri interioare neexplorate. În această căutare, îți vei clarifica scopul și destinul, învățând să lucrezi în armonie cu forțele cosmice. Reflectând asupra învățăturilor prezentate, vei găsi ghidarea necesară pentru a îți aduce în echilibru viața și a contribui la evoluția conștientă a umanității. Succes la studiu! Vom mai posta despre Cele 7 Raze!

5 6 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
FLORINA

Va urmaresc cu interes

COSMOS

Mulțumim

Fl0r1n

Se pot afla radiestezic în cadrul unei consultații?

COSMOS

Da, se pot afla radiestezic ce Rază corespunde unui anumit corp subtil sau unui ansamblu info-energetic așa cum este Personalitatea sau Monada.

Gabriela

Forte interesant. Mulțumesc.