Prietenie, blândă armonie
© Bigstockphoto

Prieteniile cu copiii sunt sincere şi fără nici un pic de teamă care să le umbrească!

Eu cred în prietenie aşa cum şi marele împărat Napoleon o făcea. Credea mai mult în prietenie, decât în victorie! Cred în această mare valoare prietenia, fiindcă acest sentiment înseamnă armonie, pace şi linişte sufletească, şi uneori chiar nevoia de a suporta durităţile vieţii în comun.

Am avut şi încă am prieteni buni, calzi, compasionali, iubitori. Oameni cărora le-am schimbat viaţa, dar care mi-au schimbat şi ei viaţa la rândul lor. Când am început să facem revista, erau mai mulţi oameni tineri şi entuziaşti. Eu eram cea mai în vârstă şi alţi doi de vârstă medie, dar cei mai mulţi erau tineri. Aceştia erau spontani, entuziaşti, pontoşi, plini de iniţiative şi vise frumoase, uneori fondate, alteori nu.

Începuturile, oricât de grele au fost… nu le mai păstrez în amintire, însă amintirea acestor tineri mi-a rămas în memorie ca amintiri foarte dragi.

Eram săraci (nu că acum am fi bogaţi!), plini de intenţii bune, iar cei tineri aşa cum am spus, plini de entuziasm. Eu îi mai dojeneam, nu ne puneam întotdeauna de acord pe anumite teme, dar primeam de la ei, idei şi concepte pline de elan creator. Nu-i acceptam pe cei „maturi”, aşa cum îi acceptam pe cei tineri, străduindu-mă să intru în lumea lor ca să îi pot înţelege. Când a sosit timpul, unii au plecat mânioşi, alţii senini, alţii de nevoie, şi tot aşa… ne-am tot rărit!

Cu Mihai Vârtejaru am empatizat cel mai bine, un tânăr plin de bun simţ, un bun vorbitor, un pictor talentat, un bun scriitor, un redactor competent care într-o zi pe motive pecuniare s-a desprins de colectivul redacţiei. La vârsta lui, cu un singur părinte, cu un salariu de profesor, nu făcea faţă nevoilor zilnice. După ce a plecat de la revistă cu mare greutate, şi-a făcut o legătorie de cărţi, iar mica afacere îi merge bine pentru că ceea ce face, face cu pasiune, şi este răsplătit pentru asta.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?