Cristina Demetrescu

Cristina Demetrescu este de profesie astrolog. Are apariții periodice în televiziune, a colaborat cu diferite publicații de presă, oferă consultanță și este autoarea a două cărți,  „La Cabotina – misterul celor noua numere” și „Our Fortuna-Povestea Zodiacului pentru copii”. O puteți urmări pe pagina sa de Facebook sau pe site-ul Astrostar.


 • Bine te-am găsit, Cristina! În calitate de astrolog consacrat, ai putea să ne spui cum a început pasiunea aceasta pentru tine?

Bine v-am regăsit! Astrologia a fost o destinație vocațională, un loc în care am ajuns după ce am parcurs o lungă călătorie cu mai multe etape. Odată ajunsă la acea destinație, de atunci tot explorez, fără șansă de a epuiza ceea ce încă mă surprinde și mă uimește. Mă plictiseam ușor înainte. Îmi făceam griji legate de nestatornicia mea privind ocupațiile anterioare, însă spațiul vast al acestei științe este ca un Univers, fără limite, fără plafoane. Începutul? Dacă azi am un simț ascuțit în a delimita Binele de Rău, este și pentru că am citit Povești Nemuritoare până târziu, aproape de terminarea gimnaziului. Mă fascinau și le luam în serios. În copilărie, pe la 13 ani, începusem să copiez ce găseam despre zodii. Aveam un carnet vocabular. Cu acela am început. Obișnuiam să le spun colegilor ce zodii sunt. Apoi am umplut o agendă întreagă cu semnificațiile numerelor, descrierea zodiilor, semnificația unor intervale orare. Am consemnat 4 ani de vise, pe toată perioada liceului. Aveam niște tabele cu ajutorul cărora calculam cine, când s-a născut în viața anterioară, ce a fost, pe ce continent s-a născut, etc. Când luam o decizie aruncam cu banii și citeam răspunsurile Yi-Jing. Calendarul Thebaic era de asemenea un ghid prețios.

Ce m-a aruncat în această căutare, încă de copil? Nevoia de autocunoaștere, instinct primordial pentru fiecare om în parte. Vine un moment în viață, în care, abia după ce vei fi aflat cine ești, te poți orienta către a fi de folos celorlalți. Aceasta este ordinea corectă. Peste ani, când a apărut mediul online, singurul calculator era cel de la serviciu. Uitam că trebuie să mai și muncesc, atât de mult scormoneam printre horoscoape. Le preferam pe cele americane. Aveam site-urile mele preferate. Apoi a apărut Urania la Tele 7 Abc și atunci am înțeles mai bine că Horoscopul se construiește complex, se studiază poziția planetelor în zodii și aspectele dintre ele. Într-o zi, un prieten, ce probabil îmi știa pasiunea, m-a întrebat dacă nu sunt curioasă să merg la un astrolog. Ba bine că nu! Am fost chiar la vreo doi. Sigur că eram curioasă în ceea ce mă privește, dar felul în care îmi spuneau lucruri numai de mine știute plimbând degetele peste niște hieroglife, despre care am aflat mai târziu că se numesc efemeride, mi-a creat senzația că nu mi se mai întâmplase până atunci și văd ceva atât de fascinant. Într-una dintre cele câteva ședințe, am întrebat pe unul dintre cei doi astrologi, dacă este de părere că eu aș putea deveni astrolog, la rândul meu? Răspunsul a fost negativ. Am întrebat de ce considera asta? Mi-a răspuns că motivul pentru care nu pot fi astrolog este că am Kiron retrograd pe casa carierei.

A fost momentul în care am declarat război lui Kiron, el însuși aflat pe un semn războinic al Berbecului și mi-am propus să înțeleg ce problemă are acest asteroid, care se așezase de-a curmezișul în calea transformării mele. Sigur că am înțeles mult mai târziu, așa cum spui tu, studiindu-mi harta, că mai presus de această informație derutantă, Destinul meu se afla chiar în zodia ce guvernează Astrologia, că aveam să trec printr-o schimbare capitală, că nu aveam de ce să mă limitez profesional, stând într-un birou și trebuia să plec în căutarea celei mai frumoase meserii din lume cel puțin pentru mine, că eram foarte norocoasă și că nu puteam suporta să am șefi, ci de la Kiron dixit, aveam să mă dezvolt și să muncesc singură, la început mai neîncrezătoare, apoi din ce în ce mai sigură pe mine. Mai mult, am tras concluzia că mai presus de ceea ce simți să faci, nu contează părerea nimănui. Mereu le spun clienților mei cu același Kiron pe carieră, că deasupra lor, pe următoarea treaptă ierarhică este doar Dumnezeu, care le-a dat tot ce au nevoie să nu se plimbe cu un CV în mână pe la multinaționale toată viața.

 • Ce amprentă și-a pus astrologia asupra ta, acum când deja ești cunoscută și privești în urmă?

  CONȚINUT RESTRICȚIONAT

   

  Articol dedicat abonaților

  Abonament expirat? Prelungește-l aici!

    
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile