Unele grupuri de interese, care sunt formate din politicieni și oameni de afaceri foarte bogați, dau legi și pompează bani forțând intrarea în societate a unui nou tabu – progresismul.

Progres… A progresa… Progresism… Un cuvânt aparent banal, dar care pus în acțiune de către oameni care se află în diferite poziții sociale, poate determina fie situații benefice, fie situații care duc la degenerarea socială.

Dacă analizăm cuvântul din perspectiva originii sale latine, „pro” – pentru, în favoarea, de partea (cuiva/a ceva) și „gressus” – a păși, a înainta, avansare, înțelegem foarte ușor sensul său care a fost folosit în deceniile 60-70 din secolul trecut cu referire mai ales la domeniul tehnico-științific, când în fiecare lună auzeam pe la radio fraze de genul „medicina modernă a făcut progrese…” sau „progrese importante în domeniul cercetării nucleare…” și așa mai departe. Din rădăcina „gressus” provine și verbul a gresa, care în franceză este „graisser” și care înseamnă a unge, a lubrifia. Cei care lucrează în domeniul mecanic-tehnic cunosc faptul că o mașină nu poate funcționa bine dacă unele componente ale sale nu sunt gresate, adică unse pentru a putea îndeplini cum trebuie acțiunea respectivă ca parte dintr-un ansamblu mai mare.

Deci progresul înseamnă dezvoltare, a merge mai departe, a crește într-un sens sau altul. Însă după cum veți vedea acest factor al progresului este folosit pentru a destabiliza bunul mers al societății. Civilizația noastră este una care se află de abia la începutul adevăratei sale dezvoltări, pentru că până prin secolul 18 faza ei de evoluție a fost ca cea în care se află un copil în primii ani de viață. Și la fel cum la vârsta de 7 ani peste tot în lume copiii încep să meargă la școală, adică începe dezvoltarea lor, la fel omenirea de abia din secolul 19 a început această dezvoltare. Cum s-ar spune, suntem de abia în clasa întâia.

Desigur că toată lumea este de acord cu ideea de dezvoltare, indiferent de doctrina politică din țara respectivă. După cum vedem, de prin anii 90 s-a produs această veritabilă explozie de „progres” în multe domenii. În alimentație cu dietele, în sport cu modalitățile de antrenament și performanță, în modă, presă, televiziune, cinematografie – efectele speciale, în educație – s-au introdus în multe țări computerul la școală care facilitează orele de curs etc. Dar acest cuvânt, progresul, a devenit deja un tabu! De ce?

Sub pretextul dezvoltării și folosind asta ca paravan social, unele grupuri de interese, care sunt formate din politicieni și oameni de afaceri foarte bogați, dau legi și pompează bani forțând intrarea în societate a unui nou tabu – progresismul. Ce este acest nou tabu, care a devenit tabu deoarece este folosit de politicieni și oameni de afaceri influenți, care au legături cu elita ocultei mondiale, și care deja a stârnit multe controverse în zeci de țări ale lumii? Ca definiție progresismul este doctrina politică/științifică ce este susținută de către cei ce sunt adepții progresului pe plan social, politic, economic etc. Site-ul Wikipedia definește astfel progresismul: Progresismul este un curent politic care promovează sau favorizează reforma socială, politică, și economică. Ca filosofie, ea se bazează pe ideea progresului, care afirmă că progresele în domeniul științei, tehnologiei, dezvoltării economice și organizării sociale sunt vitale pentru îmbunătățirea condiției umane”. Deci are la bază politica și prin urmare tot ceea ce decid oamenii politici în privința progresismului, susținuți de către afaceriștii de anvergură ai globaliștilor, prin legile date, tinde să devină parte integrantă a societății peste tot în lume. Însă adevărata față a acestui curent politic de abia în anii din urmă și-a dezvăluit adevărata sa față către lume.

Folosindu-se de legile deja date în unele țări ale lumii și de banii lor, unii oameni de afaceri foarte bogați fac presiuni pentru ca sub paravanul acestui curent ideologic nou să fie acceptate de către societatea planetară în general lucruri care nu se încadrează în ceea ce toată lumea consideră ca fiind normal. Nu este de mirare că sub masca progresismului se ascunde inclusiv neo-nazismul, dar și doctrina Illuminati care propagă prin intermediul marilor staruri internaționale din show-bizz diferite idei, pe care vor să le impună spre deteriorarea adevăratei condiții umane. Au introdus prin legi în multe țări drepturi pentru diferite tipuri de minorități, și astfel au apărut trans-sexualii, LGBT-iștii, cei care militează pentru o societate în care părinții să nu mai aibă prea multe drepturi și responsabilități în legătură cu proprii copii – vezi legea cretină de la Bruxelles cu „Părinte 1” și ”Părinte 2” în loc de cuvintele/atributele mamă și tată. Cu alte cuvinte, progresismul este o doctrină al cărui rol este acela de a distruge toate valorile corecte și normale din societatea umană. Și pentru că deja în multe țări s-au votat legi în favoarea progresismului, cetățenii nu mai au voie să comenteze negativ la adresa progresiștilor, pentru că riscă amenzi sau chiar închisoarea! Desigur că fiecare individ uman, chiar și cei progresiști, care s-au născut dintr-o femeie/mamă, are drepturi ca orice cetățean al lumii, chiar dacă orientarea sa de un anumit fel este cu totul diferită de a celorlalți. Dar deja se impun în defavoarea majorității niște chestiuni care încep să îngrădească drepturile acestei majorități. Mâine-poimâine o să auzim că dacă un cetățean normal doar se uită pe stradă cum un progresist trece pe lângă el, și acestuia i se năzare că omul s-a uitat nu-știu-cum la el, cheamă poliția și acel cetățean normal este arestat, i se dă o amendă usturătoare sau face pușcărie, pentru că progresistul s-a simțit lezat în drepturile sale. Deci acest curent ideologic deja impune un tabu, iar unul dintre scopurile sale este acela de a distruge tot ceea ce contează cu adevărat pentru majoritatea lumii.

De exemplu Soroș este un adept al progresismului și pompează bani în zeci de ONG-uri din lumea întreagă, pentru a susține acest proces al distrugerii valorilor existente în toate națiunile lumii. Pretextul progresiștilor este că cei care susțin conservatorismul, și prin asta valorile, tradițiile și obiceiurile națiunii respective, stau în calea progresului adică al dezvoltării și că trebuie eliminate! Păi progres era și în secolul 18, și 19 și 20 și nimeni nu mai striga că tradițiile și obiceiurile țin omenirea pe loc.

Am comentat la această rubrică a Ghidului de evoluție spirituală despre progresism deoarece – din câte se poate înțelege referitor la asta – că una dintre țintele progresismului este anihilarea credinței în Dumnezeu, anihilarea spiritualității și deci a vieții normale în lumea asta. Să fie doar o lume progresistă în care fiecare să facă ce vrea, fără a ține prea mult cont de legi – deci îndemn către anarhie! – și astfel omenirea să devină o pestrițăraie de miliarde de indivizi care să fie controlată chiar de către cei care promovează anarhia deja pe față! Și dacă în cele din urmă credința în Dumnezeu este tot un tabu, poate că este singurul pentru care omenirea merită să lupte până la capăt!

Articolul precedentSabotorii genealogici
Articolul următorCâteva din secretele alchimiei – (IV)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile