Pink Floyd The Wall, 1982 (MGM/Tin Blue/Goldcrest). Foto: Alamy

Vrei să ai un copil care să se piardă cu ușurință în mulțime? Să nu cunoască ceva diferit față de restul lumii? Să fie sărac prin lipsa trăirilor și a cunoașterii de sine, fără să fie capabil să-și descopere geniul nativ?

Iată c-a venit și rândul sistemului educațional. Ce? Credeați că scapă? Nimeni și nimic nu scapă în aceste vremuri. Sistemul educațional a fost și este o trauma pentru copii. Iar apoi, pentru adulții de mai târziu. Poate singura gură de oxigen în școală este colegialitatea și fuga de-acasă, deși, și-aici e relativă treaba. Apoi, mă gândesc la unii dascăli cu har, cât de greu le este să accepte acest sistem schizofrenic, în care societățile exclusiviste au aruncat în scârbă niște “lumină” sub formă de vezi Doamne, cunoaștere. Nu, nu v-au dat cunoaștere reală, v-au făcut mai obedienți și mai productivi, pentru că între timp, standardele așa-ziselor elite au crescut și ele.

Sistemul educațional promovează numai programe limitative, unde mintea omului este forțată să accepte explicații raționale (rație, porție, limită) despre un Univers vast, cu infinite posibilități. O paradigmă materialistă, artificială, foarte iscusită atunci când vine vorba de supraviețuire, dar foarte ineficientă în ceea ce privește evoluția omului, golită de orice trăire sufletească, fără empatie și fără cunoaștere spirituală, care cu timpul duce la omogenizare, depresie și moartea spiritului creativ.       

Majoritatea adevărurilor promovate în școli sunt distorsionate, create intenționat pentru a menține iluzia dualității în conștiință, departe de realizarea propriului destin. Noi vs. ei, stânga vs. dreapta, proști vs. deștepți. Este un sistem piramidal, exclusivist, unde sunt promovate doar elitele disponibile să mențină status quo-ul.

Cei care excelează în această industrie, căci educația la ora actuală este o industrie, sunt lăudați și medaliați pentru capacitatea de a memora informație, care nu este altceva decât cultivarea unui flux constant de activitate mentală în detrimentului sufletului. Constrâns de statutul social, judecată exterioară, frică și alte forme de separare care duc inevitabil la conflicte, omul ajunge o ființă fără respect față de Viu și Natură. Sigur, capacitatea de memorare este un lucru demn de apreciat, numai că vei memora ceea ce vrea Sistemul, nu ceea ce vrei tu. Acesta e motivul pentru care uiți majoritatea chestiilor învățate în școală.    

Un sistem piramidal, exclusivist, unde sunt promovate doar elitele disponibile să mențină status quo-ul.

La ora actuală, în educație, nu există materia Bunului Simț sau al Simțului Bun. Avem niște oameni super-bine pregătiți care dețin tone de informație cerebrală, dar care sunt pur și simplu inadaptați vieții. Disecă un corp până la nivel de atom, dar nu știu cum să devină fericiți cu adevărat. Sunt învățați să-și pună prezervativul și să folosească anti-concepționale, dar nu-i învață nimeni despre iubirea agapică sau despre sexualitatea tantrică. Aceasta este adevărata schizofrenie!   

Nu vă mai faceți griji pentru școală. Tot ce are nevoie să învețe un copil e să scrie și să citească. Există biblioteci întregi de citit. Apoi există Internet și selectivitatea informației. Lumea e plină de copii, deci nici de prieteni n-are cum să ducă lipsă. Și nici de învățați și înțelepți. Aici poate e mai greu, dar sigur știți pe cineva care n-a îmbătrânit degeaba. Dacă râde cineva de copilul vostru că e diferit, învățați-l să râdă și el de ceilalți că sunt toți la fel.   

Vrei să ai un copil care să se piardă cu ușurință în mulțime? Să nu cunoască ceva diferit față de restul lumii? Să fie sărac prin lipsa trăirilor și a cunoașterii de sine, fără să fie capabil să-și descopere geniul nativ? Vrei să fie un robot dezumanizat?

Meditați la această idee.

Articolul precedentÎi înțeleg pe oameni
Articolul următorAstrologie – Drumul Vieții și Saturn (IX)
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile