© Pixabay

Prea puţină lume cunoaşte faptul că sistemul nostru imunitar depinde de proteine şi de calitatea acestora.

A venit vara şi odată cu ea fructele şi legumele se găsesc din plin la piaţă. Avem acum posibilitatea să ne alimentăm din plin cu enzime, proteine şi aminoacizi, pentru a avea p sănătatea echilibrată.

Totuşi să ne îndreptăm puţin atenţia către proteine, deoarece foarte multă lume nu cunoaşte o serie de aspecte ce ţin de starea organismului. Unele proteine noi le avem în organism, altele nu le avem şi ca atare le luăm din diferite alimente. Proteinele sunt alcătuite din aminoacizi, aceştia fiind în număr de 21, dintre care 8 sunt esenţiali pentru corpul nostru şi deci pentru sănătate. Unii aminoacizi nu pot fi sintetizaţi de către organismul nostru şi trebuie luaţi din anumite alimente. Deci este important să ştim câte ceva în acest sens. Aminoacizii au conexiuni între ei şi astfel formează proteinele. Fiecare proteină poate conţine între 50 şi 1000 de aminoacizi în diferite combinaţii, deci avem o structură fascinant de complexă.

Prea puţină lume cunoaşte faptul că sistemul nostru imunitar depinde de proteine şi de calitatea acestora, deoarece multe proteine sunt implicate în formarea de anticorpi împotriva anumitor boli grave ale civilizaţiei.

Unele proteine au funcţii complexe, care susţin repararea şi menţinerea ţesuturilor organismului care pot fi lezate mecanic, termic sau în alt fel, cum sunt tăieturile, arsurile uşoare sau altele de dimensiuni mici.

De exemplu unul dintre aminoacizi, metionina, are rolul esenţial de a reduce rolul colesterolului rău din organism, deci este important să consumăm alimente care conţin acest aminoacid. Dar aşa cum spuneam este la fel de important să ne luăm proteinele din surse alimentare de calitate şi faptul că pe piaţa românească hipermarketurile au introdus zeci de tone de alimente cu diferite modificări şi adaosuri, nu face decât ca asta să deterioreze starea noastră de sănătate.

Degeaba cumpărăm alimente ambalate colorat, care ne încântă ca aspect, dacă acel aliment conţine produse ce ne afectează starea de sănătate. Este mult mai bine să cumpărăm de la producători români alimente de calitate, care poate nu arată atât de frumos ambalate ca cele aduse din străinătate, dar care sunt mai sănătoase din punct de vedere calitativ.

Alimentele în care se găsesc cele mai multe proteine, şi deci şi aminoacizii necesari unei bune sănătăţi, sunt ouăle, lactatele şi anumite tipuri de carne – pui, peşte şi vită. Alte proteine care sunt incomplete dar care sunt la fel de necesare sănătăţii se găsesc şi în vegetale, precum spanacul, cartofii, rădăcinoasele – morcov şi pătrunjel, orez, ţelină, porumb, mazăre, fasole verde, ciocolată, nuci, soia. Desigur acestea sunt doar o mică parte din sursele în care găsiţi proteine şi aminoacizi.

Aşa că mergeţi la piaţă şi la magazin şi cumpăraţi doar produse de-ale noastre româneşti, care cu siguranţă din punct de vedere al calităţii sunt mult mai bune decât cele aduse din import.

Articolul precedentÎntrupările sufletului – Repere astrale (IX)
Articolul următorChakrele şi echilibrul energetic – Cristalul Viu (IV)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile