Protocoalele extraterestre
SETI, un proiect distribuit prin intermediul calculatoarelor, în care voluntarii donează resursele nefolosite ale computerului pentru a analiza semnalele radio pentru inteligenţă extraterestră. Doar că ei au impresia că inteligenţele extraterestre folosesc DOAR unde radio!

Ceea ce declara acest administrator de faţă cu preşedintele Reagan duce la ideea filmului lui Steven Spielberg – „Întâlnire de gradul trei”, în care chiar se arată o sosire a Ebenilor aici pe Pământ.

„Preşedintele Reagan: Scuză-mă, a primit EBE vreun mesaj înapoi?

Administratorul: întorcându-ne la mesaje, domnule preşedinte, EBE a trimis 6 mesaje către lumea sa. Într-unul îşi anunţa semenii de pe Serpo că era viu şi că ceilalţi colegi ai săi muriseră, în al doilea explica cele două prăbuşiri, în cel de-al treilea a trimis o solicitare ca să fie recuperat, în al patrulea a fost o sugestie pentru aranjarea unei întâlniri între liderii lor şi ai noştri, iar în ultimele a trimis o sugestie de program de schimburi între noi şi ei.

W.M. Casey: domnule preşedinte, vom aborda aceste aspecte mai târziu.

Preşedintele: (mormăie ceva)… ce… program de schimb…?

W.M. Casey: da domnule preşedinte. Putem să vă oferim câteva ore pe acest subiect.

Preşedintele: am avut vreun schimb până acum cu Ei?

W.M. Casey: pot să vă vorbesc în privat, vă rog, domnule preşedinte?

Preşedintele: OK, da… vrei să spui chiar acum?

W.M. Casey: ei bine, să punem asta în aşteptare şi să continuăm cu informarea prezentă.

Preşedintele: OK.

Administratorul: domnule preşedinte, noi credem că nu au făcut vreun schimb, dar nu putem fi siguri pe de-a-ntregul. Dar, savanţii noştri au ameliorat eforturile noastre în următoarele 18 luni şi în cele din urmă au trimis două mesaje în anul 1955 care au fost recepţionate. Am primit un răspuns. Am putut traduce aproximativ 30% din mesaj. Am apelat la câţiva specialişti în limbaj, de la câteva universităţi de la noi şi chiar de la câteva universităţi din alte ţări. În cele din urmă am fost capabili să traducem aproape tot mesajul. Ne-am decis să răspundem în engleză şi să vedem dacă Ebenii pot traduce limba noastră mai uşor decât am tradus-o noi pe a lor.

Preşedintele: ce spuneau mesajele? Cele primite de la Ebeni…? Deci, cred că n-au primit mesajul de la Ebenul lor de aici, sau le-a luat chiar mult timp să răspundă? Ah, da, EBE a murit înainte să ajungă mesajele lor, deci lasă…

Administratorul: domnule preşedinte, primul mesaj primit de la Ei a fost de recunoaştere a mesajului nostru, şi a pus întrebarea despre echipajul lor şi despre cele două nave dispărute. Ne-au dat şi nişte serii de numere care cred că sunt nişte coordonate.

Preşedintele: OK, deci ei au vrut să ştie coordonatele locului prăbuşirii navelor lor pe Pământ? Sunt convins că voiau să ştie despre echipajul lor. Le-am spus cumva că toţi au murit în afară de unul? Nu, stai… sunt sigur că atunci când EBE a trimis mesajele sale ăsta a fost primul lucru despre care le-a spus. A fost EBE un militar sau ce a fost?

Administratorul: domnule preşedinte, credem că EBE a fost un membru al forţei lor aeriene sau poate ceva asemănător cu cei de la NASA.

Preşedintele: OK, continuă.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Protocoalele extraterestre – XVIProtocoalele extraterestre – XVIII >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?