Albert Hofmann (stânga) inventatorul LSD-ului, împreună cu Stanislav Grof (dreapta) un pionier al Psihologiei Transpersonale, cu peste 1500 de ședințe de LSD. A scris niște cărți uimitoare!

Trebuie să fim conştienţi că orice poate să devină un drog. Când sufletul are o nemulţumire, nici sexul nu te mai scapă.

Aşa cum explicam în prima parte, folosind noi conexiuni cerebrale ADN-ul a început să se reprogrameze.

Chiar şi geto-dacii sacerdoţi foloseau halucinogenele. Herodot spunea despre daci că:

Aveau cunoştinţe despre întrebuinţarea plantelor medicinale şi ştiau să îngrijească bolnavii” şi mai „aveau obiceiul de a folosi fumigaţii de cânepă pentru calmarea durerilor şi producerea somnului.

Cine ştie, poate le mai dădeau bendisele insomnii.

Fie că discutăm despre narcotice, anti-depresive, halucinogene sau orice altceva, e bine să lăsăm frica la o parte şi să vorbim sincer, mai ales că tabuurile noastre faţă de droguri creează un lanţ întreg de evenimente neplăcute, de la amărâţii ăia de “catâri” sau “alchimiştii” de duminică şi până la “escobarii” în devenire sau amicii de la MK ULTRA. Ori ne ţinem capul în nisip, ori devenim şamanii lui Eliade.

În Cheile Genelor, o biblie a geneticii, dependenţa îşi are originea fiziologică în neocortex, Cheia 24 pentru cunoscători, care face parte din Inelul Vieţii şi al Morţii, un set de codoni care ne sincronizează bioritmul intern cu ciclurile cosmice. Un fel de Roata din Tarot care simbolizează karma, cicluri ale vieţii, destin sau schimbare de direcţie. Alchimie pură dacă stai să te gândeşti, pentru că şmecheria e să ajungi să te şi sincronizezi cu aceste cicluri cosmice! Umbra Cheii 24, Dependenţa, ne provoacă practic să ne transcedem mintea pentru a putea ajunge la Limpezime şi Linişte, starea Siddhică a Cheii 24. Şi ca să vedeţi că nu e doar New Age, ar trebui să studiaţi serios mecanica ezoterică a corpurilor subtile.

Mintea reacţionează la dorinţele corpului astral şi încearcă să găsească o cale exterioară de a le satisface.

În principiu facem orice să ne distragem atenţia, chiar dacă nu poţi schimba lucrurile decât acceptându-le, dar mintea noastră nedisciplinată încearcă să ne proiecteze când în viitor, când în trecut. Eheee ce bine era „atunci”, „cândva”…

O faci pentru a evolua spiritual sau pentru a fugi de realitate?

Ce vreau sa vă spun foarte sintetizat este că substanţele de orice fel, contrar opiniei populare, nu reprezintă deloc „scurtături”. Ele îţi arată doar cât de mult mai ai de muncit cu tine! Nu există scurtături către adevăr şi de aici pleacă toată dependenţa noastră. Tom Platz, un nume mondial în culturism, spunea că există cafea la serviciu aşa cum există şi dopaj în sport, dar asta nu înseamnă că cineva va ajunge un bun director dacă bea zilnic cafea şi nici un atlet nu va ajunge campion dacă va folosi steroizi. Încă mai e mult, mult de muncă.

Şi nici substanţele “psiho-tropico-trans-delice” nu-l fac pe om mai spiritual. Poate să-i deschidă mintea într-adevăr, dar contează şi dacă îşi modelează caracterul, că degeaba pui mâna pe cunoaştere dacă nu ştii s-o foloseşti cum trebuie. Este o chestiune despre cum se prezintă problema în mintea omului, adică de percepţie. Chiar dacă într-o transă indusă artificial guşti din transcendenţă, la un moment dat o să revii la starea ta iniţială şi se poate să revii şi mai trist decât ai fost. Aici trebuie să bagi la cap şi să-ţi iei notiţie. O faci pentru a evolua spiritual sau pentru a fugi de realitate?

Don Juan l-a tratat pe Castaneda cu psilocibin timp de un an, doar pentru a-l putea “reprograma” din punct de vedere mental şi spiritual, pentru că altfel nu putea fi iniţiat în Arta Visatului. Nu ştiu dacă e cel mai bun exemplu, cărţile sale au făcut mare vâlvă în Occident dar eu nu mai recomand tehnicile lui, sunt de energie veche. Acum cu energiile astea noi se pot atinge stări frumoase pe natural şi mult mai simplu. Du-te şi fă o plimbare pe munte să vezi cum e.

Orice poate să devină un drog

În orice caz, trebuie să fim conştienţi că orice poate să devină un drog. Când sufletul are o nemulţumire, nici sexul nu te mai scapă, dar dacă totuşi vrei să-ţi umbli la „potenţiometru“, ţine minte că armonia şi echilibrul sunt cheia oricărei evoluţii din toate punctele de vedere. Şi nici cu micro-dozaj nu merge pentru că te păcăleşti singur. Aşa că ştiinţa ar trebui să-şi dea mâna cu terapeuţii de suflet şi cu toate instituţiile lu’ peşte prăjit şi să creeze un spaţiu intim pentru desfăşurarea acţiunii, pentru că aşa cum spuneam, substanţele se supun şi ele dualismului, şi deci au o parte atât „luminoasă” cât şi „întunecată”.

Substante Psihedelice Droguri

Dacă sunteţi mai „stângaci” ca şi emisferă cerebrală, adica mai ştiinţifici, vă încurajez să căutaţi statistici şi experimente pe internet să vedeţi diferenţele dintre substanţe.

Am ales aici două grafice care mi-au plăcut cel mai mult pentru că arată potenţialul de dependenţă al drogurilor psihoactive şi se poate observa că cele psihedelice, „halucinogenele” cum mai sunt numite, au gradul cel mai scăzut în comparaţie cu nicotina sau heroina. ”Maria-Ioana” (adică marijuana – nota redacţiei) are o categorie unică, doar pentru ea, pentru că este unică. Iar pentru liniştea voastră sufletească se poate observa că doza letală de Cannabis e ca spaţiul dintre atomi, totuşi trebuie să recunoaştem că are un grad de dependenţă mic spre mediu, dar nu te legi la cap atât de rău cum o faci cu nicotina.

Sfatul meu, stai departe de cele „legale“!

Substante Psihedelice Droguri

Celebrul filozof Alan Watts, spunea că „atunci când ai primit mesajul, închizi telefonul”, adică noi trebuie să înţelegem că aşa zisele droguri sunt simple instrumente de “operaţie” pe conştiinţă. Aşa că dragii mei holobionţi, ştiţi deja despre ce vorbesc aici, despre noile schimbări. Suntem din nou puşi faţă în faţă la intersecţia dintre Lumină şi Întuneric. Lumea se schimbă mai repede decât noi şi dacă vrem să avem control asupra realităţii vieţii noastre, avem opţiunea de a lăsa barierele jos şi de a vedea doar ce e nou. Avem abilitatea de a înţelege mai bine de ce suntem aici şi care e treaba cu Dumnezeul ăsta.

În concluzie…

Vă înţeleg grijile legate de generaţiile tinere şi poate mulţi dintre voi aveţi dreptate, nici eu nu ştiu dacă vor fi spirituali, dar ştiu cu siguranţă că îl vor purta pe Dumnezeu la interior. Ei vor vedea doar logica Luminii. Vor avea probleme mari cu răbdarea, mai ales faţă de cei care rămân dependenţi de vechile structuri şi de chestii care nu funcţionează nici măcar intuitiv. Se vor uita la tine şi îţi vor spune, “Ar fi trebuit să ştii asta“.

Dar eu zic să nu-i aşteptăm pe copii.

Trebuie să ne maturizăm noi spiritual pentru a putea întâmpina faţă în faţă noile energii şi schimbări. Băgăm în noi toate porcăriile dar când auzim de „iar bă?” ne zbârlim pe spate. Nu vă faceţi grijă pentru copii voştri, făceţi-vă grijă pentru voi. Făceţi-vă griji dacă o să fiţi îndeajuns de receptivi la ce se întâmplă în jurul vostru. Trebuie să cunoaştem bine de tot fenomenul ca să nu ne interpunem aiurea în calea ultimelor trenduri ale evoluţiei, ştiţi la ce mă refer…

Şi aşa este.

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile