© Shutterstock

Ce au în comun Steve Jobs, Bill Gates şi formaţia The Beatles?

O să mă încumet un pic să vorbesc despre psihedelice, halucinogene şi „iar bă?”, că de fapt ăsta e cel mai folosit “drog” şi pun în ghilimele pentru că ştim cu toţii că aşa şi este! Toate astea creează dependenţă, la fel şi zahărul, la fel şi plăcerea şi mai ales spiritualitatea!

Orice poate deveni un drog dacă pleacă dintr-o dorinţă neîmplinită, iar dorinţa neîmplinită este că tânjim să intrăm din nou în graţiile lui Dumnezeu. Mă rog, cred că nimeni nu vrea să ajungă să se spovedească pe patul de moarte, mai ales că atunci te pregăteşti pentru o nouă călătorie şi atât îţi mai trebuie, să pleci cu imaginea unui ninja îmbrăcat în negru.

De la chimie la Alchimie

Nimic nu mai e ce-a fost, nu vedeţi şi voi? Lumea se schimbă cu o rapiditate atât de mare încât pare că mulţi dintre noi stagnăm, avem impresia că rămânem în urmă, că timpul ne-o ia înainte. Şi devenim frustraţi… N-o să mai spun că nu ştiu ce organizaţie din asta de sănătate, mare-mare de tot, a spus că depresia e a doua mare afecţiune mondială! Observaţi că am repetat de mai multe ori cuvântul „mare”.

La depresie îţi plânge sufletul şi nu e afecţiune, este lipsă de afecţiune. Un om în depresie nu se iubeşte suficient şi pentru asta nici nu are puterea de a mai iubi pe altcineva. Cei cu teoria conspiraţiei ar spune că e propagandă proastă, că aşa se mai dă de muncă la nişte ţapi ispăşitori, că nici ăştia săracii nu au vreo „putere” la o adică. Dacă intri pe site-ul de la Organizaţia Mondială a Sănătaţii (ups, că i-am dat de gol!), ai impresia că se rupe Pământul în două.

Omul iese din depresie doar prin spiritualitate.

De Big Pharma aţi auzit sunt sigur, asta e o afacere care va înceta să mai funcţioneze în următorii ani, aşa că haideţi să ne rugăm pentru ei. Dacă se pregătesc să plece să ne lase măcar moştenire tehnologia, infrastructura şi ce substanţe minune mai au ei sertar. Oricum la câţi maeştri de Reiki au început să apară e clar că nici “Pig Ferma” nu mai are mult de trăit. Sauuuu, voi cei care cunoaşteţi treaba la modul concret, Cuanticii, aţi putea să începeţi să vorbiţi şi voi mai des despre Vindecare, cu V mare, poate aşa devine “contagioasă” şi dau şi ăştia „marii” faliment. Cum ar fi?

Revenind la psihedelice, halucinogene şi „iar bă?”, astea din punctul meu de vedere dacă le priveşti super obiectiv, sunt niste substanţe care îţi declanşează în corp diferite procese fiziologice şi sunt catalogate ca fiind „droguri”. În engleză cuvântul “drug” este folosit interschimbabil atât pentru medicamente cât şi pentru cocaină.

Din punct de vedere al Legilor Universale toate substanţele se supun dualismului

Poţi să emiţi o mie de teorii despre ele, şi dacă e bine, şi dacă e rău, de aceea până când nu ne vom debarasa de prejudecăţile şi tiparele compulsive nu vom reuşi niciodată să luăm decizii în afara “cutiuţei” noastre tridimensionale. Și asta e o chestiune care să știți că începe și împunge Sistemul şi societatea, vrem, nu vrem trebuie să ne adaptăm pentru că într-adevăr timpul nu ne mai aşteaptă.

Nu mai putem să ne purtăm ca şi cum nu se întâmplă nimic deosebit pe planetă. Păi cum „business as usual” (câinii latră, ursu merge) când singura constantă în viaţă e schimbarea?

Educaţia substanţelor chimice (că toate sunt chimice) trebuie introdusă încă de mic copil, dar fără să le vorbeşti copiilor ca şi cum există DOAR cocaină şi heroină pe lumea asta în timp ce tu îţi aprinzi o ţigare şi bei un Red Bull. Poate o să spui că nu se compară una cu alta, iar eu îţi spun că te păcăleşti singur. Educația substanțelor ar trebui să fie inclusă chiar şi la ora de Chimie pentru a se transforma într-un fel de Alchimie.

Copii trebuie să ia cunoştinţă despre misterul Naturii pentru a-i putea oferi respectul şi iubirea cuvenită. Ţineţi minte că la trup suntem făcuţi din pământ, iar pământul înseamă practicabilitate, „hands-on experience”, împământare.

Dar toate vin cu un preţ…

Preţul în cazul de faţă este munca pe care o avem de făcut. Asta înseamnă o răsturnare de mentalitate, pentru că cea mai aleasă educaţie vine din înţelepciune, adică din capacitatea de a folosi cunoaşterea în beneficiul tuturor.

Exceptând maeştrii, toţi ne dorim mai multă cunoaştere, dar cunoaşterea nativă provine doar din trăire, ori ca să-i transmiţi copilului ceva cu adevărat trebuie să ajungi la sufletul lui.

Ca şi „Creatori în devenire” trebuie să ţinem cont de formarea totală a corpului mental care începe de la 14 şi ţine până la 21 de ani, asa cum citim şi în Cheile Genelor, marea lucrare spirituală a biogeneticii. Acesta este Al Treilea Ciclu de Întrupare poate despre care o să vorbim altădată. Dacă mintea copilului se dezvoltă pe o fundaţie emoţională şubredă, nu te mai înţelegi cu el nici la bătrâneţe.

Psihedelice, Halucinogene, Psilocibin
Din categoria celor mai puțin „periculoase” (faţă de substanţele sintetice) fac parte Ciupercile Magice; fiind naturale, efectele lor sunt mult mai spirituale dar în același timp necesită mult mai mult respect! Aveți grijă în ce condiții le consumați!

Ei bine, la baza multor „deprogramări” sociale au stat subsţantele care produc stări modificate de conştiinţă. Oamenii se săturaseră de război, de aceea apăruse şi mişcarea “hippie”. Până în 70 puteai să pleci la brâu cu o navetă de “acid” (LSD). Cei cu psihologia transpersonală ştiu ce zic. Stanislav Grof, spunea că trebuie să facem distincţia între psihedelicele naturale şi cele sintetice (cele sintetice sunt o extensie a celor naturale, pentru că pleacă din dorinţa de a explora şi mai mult conştiinţa umană).

În principiu noi trebuie să reţinem că orice substanţă naturală sau sintetică, odată introdusă în corp are potenţialul de a modifica ADN-ul. Zic în potenţial ca să nu vă speriaţi prea tare, pentru că e vorba şi de nivelul fiecăruia. Poţi să iei o “boabă” la o petrecere din care să nu înţelegi nimic sau poţi s-o iei la Sarmisegetuza în timp ce-l contemplezi pe Zamolxe.

Psihedelicele şi evoluţia spirituală

Osho spunea că drogurile nu sunt în regulă din cauza prohibiţiei guvernelor, altfel ştiinţa şi-ar fi dat seama până acum că substanţele pot fi purificate şi folosite în spaţii speciale cum ar spitale, clinici sau centre de reabilitare. Fiecare spital ar trebui să aibe o secţie unde să se “trateze” fiecare sub observaţie. La ora acutală există centre de reabilitare care îţi propun tratament cu metadonă ca alternativă la heroină când de fapt mult mai potrivit ar fi o ceremonie de Ayahuasca. Dar n-ai cu cine…

Când vezi cu ce fel de rezolvări vin instuţiile lu’ peşte prăjit le dau dreptate până la urmă şi ăstora cu teoria conspiraţiei, că de fapt este un război al conştiinţei, plus că e mai ușor să pui eticheta de “schizo” și să-l ții pe pastile “oficiale” ca să meargă și economia. Apropo, am înţeles că şi în Bucureşti s-ar fi deschis un centru de tratament cu Ayahuasca. Nu bag mâna-n foc dar dacă vreţi mă interesez.

Cert e că omul îşi modifică percepțiile de când lumea. Se fac şi copii pe droguri. Terence McKenna, care a studiat etnobotanicele astea aproape toată viaţa lui, a lansat o ipoteză de te doare mintea în cartea sa ”Hrana Zeilor”. Ipoteza lui spune (Stoned Ape Hypothesis că nici nu ştiu cum s-o traduc), că la un momentat dat Homo Erectus s-a apucat să mănânce ciuperci magice cu psilocibin şi asltfel “primatele” au început să se trezească la un alt stadiu evolutiv, adică să evolueze treptat în Homo Sapiens! Cu alte cuvinte folosind noi conexiuni cerebrale ADN-ul a început să se reprogrameze.

Până şi geto-dacii sacerdoţi foloseau halucinogenele. Herodot spunea despre daci „că aveau cunoştinţe despre întrebuinţarea plantelor medicinale şi ştiau să îngrijească bolnavii” şi mai „aveau obiceiul de a folosi fumigaţii de cânepă pentru calmarea durerilor şi producerea somnului”. Cine ştie, poate le mai dădeau bendisele insomnii.

Cum şi de ce, aflăm în următorul episod. Rămâneţi minunaţi!

Următorul episodPsihe-delicioasele – II >>

1 COMENTARIU

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?