Puterile Paranormale
Secvenţă din filmul Doctor Strange
Timp estimat de citire: 9 minute

Să enumerăm care sunt cele mai cunoscute puteri paranormale.

De multe ori am auzit şi deseori chiar am văzut oameni care spuneau cât de mult îşi doresc să vadă cu cel de-al treilea ochi, ori să citească gândurile altora sau să aibă ceva clarviziune. Multe dintre aceste persoane nu sunt pregătite pentru asemenea capacităţi spirituale, iar multe dintre ele nici nu înţeleg la ce riscuri se expun deoarece nu au acel nivel de evoluţie adecvat pentru accesarea unor astfel de capacităţi.

Domeniul spiritual al puterilor paranormale poate fi considerat unul aparte, chiar special din anumite puncte de vedere. Şi asta deoarece în afară de faptul că necesită o bună şi îndelungată pregătire, nu doar teoretică, ci şi practică, cerinţa într-un asemenea domeniu este ca în sensul practic al însuşirii tehnicilor respective să existe perseverenţă, răbdare şi mai ales dedicare. Foarte mulţi au impresia că dacă faci un curs de 2-3 săptămâni sau de 3 luni, fie el şi intensiv zice-se, pentru deschiderea celui de-al treilea ochi sau pentru a căpăta ceva abilităţi telepatice, te şi alegi cu puterile spirituale respective. Nimic mai iluzoriu!

Datorită faptului că suntem o specie raţională şi inteligentă, spre deosebire de animale care fiecare în specia lor au acelaşi nivel de evoluţie, fiinţele umane prin liber arbitru, au diferite nivele de evoluţie. La aceasta adăugăm alegerile pe care fiecare individ uman le face în viaţa sa şi de aici se manifestă mai departe toate deosebirile şi diferenţele de nivel de evoluţie între membrii speciei umane. Ca umare este uşor de înţeles că nea Vasile din oricare sat din România, care are un nivel de evoluţie sub cel mediu, din perspectiva înţelegerii spirituale, nu va putea primi efectele trezirii capacităţilor spirituale generate de o altă categorie de semeni de-ai săi, cei treziţi spiritual – vezi efectul celei de-a 101-a maimuţe – deoarece între nea Vasile şi un om trezit spiritual va exista diferenţă de nivel de evoluţie. Şi cum Legea Rezonanţei spune că poate primi doar cel care manifestă similitudini, rezultă că de deschiderea capacităţilor spirituale vor beneficia tot cei aflaţi pe un nivel spiritual asemănător şi foarte apropiat, care încă n-au ajuns la stadiul de accesare a capacităţilor. Mulţi dintre aceştia care sunt pe un nivel asemănător de evoluţie spirituală cu cei care dobândesc deschiderile capacităţilor, pot avea aceste capacităţi în stare latentă în potenţial. Şi aici ar trebui să facem o scurtă paranteză pentru a lămuri un lucru care iarăşi este greşit înţeles.

Se spune că orice om are în potenţial aceste capacităţi latente şi că oricând dacă învaţă nişte tehnici le şi poate accesa. Asta ar însemna că şi nea Vasile sau nea Ion sau nea Gheorghe de la ţară ar putea să le manifeste. Nu este aşa. Şi explicaţia vine tocmai din diferenţa nivelului de evoluţie. Un om care este evoluat, va crede că are asemenea capacităţi, deoarece a studiat şi a înţeles acest aspect. În schimb nea Vasile, nea Ion sau nea Gheorghe nu le vor putea manifesta, pentru că nu au citit despre aşa ceva, nu cunosc şi ca atare ei nu vor crede că este posibil. Deşi aşa cum spun principiile spirituale potenţialul există şi în ei.

Pe acest considerent putem spune că trezirea spirituală depinde de credinţa avută?

Milioanele de credincioşi care cred în religie având ochelari de cal nu vor accepta niciodată că pot avea puteri spirituale, deşi ei admiră capacităţile sfinţilor şi ale preoţilor cu har de exemplu. Dar dacă ar vedea o materializare sau un exemplu de vindecare aproape spontană, manifestată de vreun maestru spiritual, aceşti credincioşi ar spune că e lucrarea diavolului pentru că doar preoţii au har de la Dumnezeu. Deci nici credinţa nu este factorul, ci mai degrabă Cunoaşterea este ceea ce defineşte accesul la Adevăr.

Să vedem care sunt principalele puteri paranormale…

Articolul precedentMultiplicitatea Sinelor voastre
Articolul următorADN-ul şi cele 12 şiruri ale sale – Conștiința (V)
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
adrian
adrian
2 ani în urmă

Mediumul mirabelli avea asemenea puteri.si eu am avut cateva la fel.teleportarea.telekinezia.levitatia.invizibilitatea dar le am pierdut.oare le mai pot recapata?