Imagine din filmul Tomorrowland
Timp estimat de citire: 4 minute

Suntem avertizați de un posibil sfârșit al lumii sau cineva creează acest posibil viitor prin inducerea de idei subliminale apocaliptice în mintea maselor de oameni?

Am primit de curând porecla „Răsprofetul răsprofețit”. Mi s-a părut foarte drăguță, așa c-am decis s-o trec la colecția mea personal de porecle. Era o doamnă care s-a indignat de un mesaj în care repetam în mod obsesiv cuvântul Schimbare. Am înțeles nemulțumirea doamnei. Pe lângă faptul că nu prea ne plac schimbările, nici nu se mai pune problema de profeții în ziua de azi. Te uiți la filme. Într-adevăr, n-ai nevoie de abilități profetice pentru a prezice ceea ce urmează să se întâmple în următorii ani. E de-ajuns puțină logică deductibilă.     

La cum se mișcă lucrurile în societate se pot întrezări două mari (și late) linii temporale spre care se îndreaptă umanitatea.

O linie temporală va vrea ca lucrurile să se întoarcă la normal, dar cu ceva mai mult control (Noua Normalitate). Un heavy metal transumanistic draconian cu influențe siriusiene. Aici se bombardează la greu latura subliminală a minții, de parcă ăștia de la Hollywood n-ar fi auzit de fizica cuantică și Efectul Observatorului. Mintea nu face diferența dintre realitate și iluzie. Majoritatea filmelor și producțiilor îți stimulează creierul reptilian și primele trei chakre de jos Scenarii apocaliptice „o dai și fugi” sau lumea devine atât de periculoasă încât numai simbioza cu o mașinărie te mai scapă de nasoale. Ți-ai rupt o mână, nu-i nimic, îți punem o proteză bionică. Ți-ai rupt capul, nu-i nimic, îți transferăm conștiința. Te-ai rupt cu totul, nu-i nimic, te facem Vader.     

Cealaltă linie temporală vrea evoluție spirituală cu tot tacâmul: pace, abundență, prosperitate – o Utopie ar spune-o oamenii realiști. O lume New Age în adevăratul sens al cuvântului. Întrebarea este: Care dintre aceste două trenduri evolutive va deveni linia temporală dominantă? Cine va da cu subsemnatul în condica Akashică? Vom trăi într-o energie nouă, a păcii, în care tehnologia va servi sufletului, sau vom evolua în paralel precum pisica lui Schrödinger? Hmm, stai! Nu cumva în al doilea scenariu pisica era moartă?  

Am impresia că singura condiție să mai scoți un film la Hollywood este să vii cu un scenariu apocaliptic: „Bună ziua. Bună ziua. Aş dori să depun şi eu un scenariu la dumneavoastră. Sigur că da, singura condiţie este să se termine cu epidemie, invazie, cataclism natural şi bineînțeles, preferata publicului, roboţii preiau controlul.”     

Ați observat că oricât de mare este Apocalipsa, totul se termină cu bine? Sau cel puțin așa îți lasă impresia… adică nu contează că războiul nuclear a ras omenirea de pe fața Pământului, important este să rămână un singur supraviețuitor (și restul strigoi), suficient încât să nu-ți pierzi speranța. Uite, nu e chiar atât de rău… Au mai rămas câțiva supraviețuitori! Ți-am spus că binele învinge întotdeauna! Acum putem să ne împerechem în continuare…

Încă nu-mi dau seama al cui este visul ăsta. Din punct de vedere creativ, imaginația este o formă de manifestare. Einstein spunea că imaginația este mai importantă decât cunoașterea și totuși de ce avem impresia că Inteligența Artificială s-a infiltrat peste tot? Dacă am decăzut din brațele divinității, măcar tehnologia să ne mai scoată din rahat. Te conectezi la Matrix în speranța că poate așa, gustul fripturii generat din „0 și 1” îți mai aduce aminte c-ai și-un suflet.     

Suntem avertizați de un posibil sfârșit al lumii sau cineva creează acest posibil viitor prin inducerea de idei subliminale apocaliptice în mintea maselor de oameni? Poate discursul lui Nix din filmul Tomorrowland vă va edifica mai bine:

„Să ne imaginăm… dacă ai vedea viitorul, te-ai speria de ce ai putea să vezi? Ce ai face cu informația asta? Ai merge la politicieni, la șefii de corporații? Și cum i-ai convinge? Date? Fapte? Mult noroc! Singurele dovezi pe care nu le vor contesta sunt cele care țin roțile unse și dolarii în mișcare. Dar ce se întâmplă dacă … dacă ar exista un mod pentru a planta informația direct în capul oamenilor? Singurul mod de a preveni anihilarea totală este s-o prezinți, s-o arăți oamenilor, fără să-i menajezi. Ce fel de ființă umană rezonabilă nu ar fi galvanizată de distrugerea totală a tot ceea ce a iubit?

Pentru a salva civilizația, aș arăta prăbușirea ei. Cum crezi că au primit oamenii această viziune? Cum crezi c-au răspuns la perspectiva distrugerii iminente? Au înghițit-o ca pe un ecler de ciocolată! Nu s-au temut de propria dispariție, ba din contră, au reîmpachetat-o. Acum te poți bucura de ea în jocurile video, în emisiunile de TV, în cărți și în filme. Întreaga lume a îmbrățișat cu inima deschisă apocalipsa și s-au năpustit spre ea plini de încântare. Între timp, Pământul se prăbușește înaintea lor. Aveți epidemii simultane de obezitate și înfometare. Explicați asta! Albinele și fluturii încep să dispară, ghețarii se topesc. În fiecare moment există posibilitatea unui viitor mai bun, dar oamenii nu vor să creadă asta. Și pentru că nu cred, nu vor crea această realitate. Trăiți în acest viitor groaznic și vă resemnați dintr-un singur motiv, pentru că acel viitor încă nu vă cere nimic în prezent. Deci da, am văzut aisbergul și am avertizat Titanicul. Dar tot ați cârmuit înainte cu viteză maximă! De ce? Pentru că vreți să vă scufundați! Ați renunțat!”

Suntem noi avertizați cu privire la un viitor inevitabil? Creăm acest viitor într-un mod inconștient prin a ne oferi consimțământul acceptând pasiv ceea ce ni se inoculează la nivel subliminal? Gândiți-vă că deja mulți dintre noi, la nivel metaforic, am acceptat deja scenariile filmelor apocaliptice prin felul în care trăim. O chestie la care merită să contemplăm.

Articolul precedentCum va fi anul 2021?
Articolul următorAnul 2021 (II)
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile