Liber Arbitru

S-a format un curent de „lupi moraliști” în România, inclusiv în spiritualitate, care au impresia că doar ei și opiniile lor trebuie să se facă auzite și cunoscute.

De ceva vreme încoace lumea a devenit un teren de bătălie a opiniilor. Fie că sunt păreri ale oamenilor politici, fie că sunt ale bancherilor, fie că sunt ale altor clase sociale, toate aceste păreri pare că sunt în conflict toate unele cu celelalte. Emisiunile de televiziune și chiar și cele de la radio sunt pline și acestea de tot felul de polemici interminabile și de opinii și atitudini partizane și contradictorii, pe marginea multor subiecte la ordinea zilei. Anchetele TV pe care le vedem la noi în țară, referitoare la tot felul de abuzuri, rămân doar niște emisiuni deoarece nimeni nu ia nici o măsură. Cum se spune că totul este ideal pe hârtie, dar în realitate situația e un talmeș-balmeș dezastruos.

Dacă ne uităm la toate părțile implicate în situațiile acestea descrise, indiferent de domeniul de activitate, putem vedea că fiecare încearcă să tragă spuza pe turta lui, considerând că are dreptate dintr-un punct de vedere sau altul. Fără îndoială, dacă ceva n-ar putea exista în Creație nu s-ar manifesta, și prin urmare putem înțelege că și lucrurile rele și urâte există în Creație, în planul subtil, pentru ca apoi să se manifeste în lumea fizică prin tot felul de situații. Pentru că așa cum este principiul Creației, aceasta este alcătuită din mecanismul creării și cel al distrugerii. Ceva se naște, evoluează o vreme apoi dispare transformându-se în altceva. Ei bine, între aceste două faze, în lumea noastră au loc zilnic enorm de multe evenimente care sunt în mare parte determinate de acțiunile oamenilor. Alegere, decizie și acțiune, deci chestii care sunt făcute în baza Liberului Arbitru și care influențează felul în care omenirea evoluează. Dar toate opiniile care sunt exprimate fac parte din Tot, deci din Ceea Ce Există și le putem considera părți ale adevărului, chiar dacă unele opinii despre ceea ce este adevărat sunt distorsionate în exprimarea lor. Cum s-ar spune, toată lumea are dreptate și nimeni nu are dreptate în același timp. Un fel de paradox.

Asemenea nebunii care se petrec la ora actuală în lume peste tot, de la reporterul de pe teren care transmite de la fața locului unei întâmplări, până la dezbaterile considerate importante ale oamenilor politici, dezbateri pline de orgolii, egoisme, infatuare și dispreț mascat, toate acestea sunt exprimări mai mult sau mai puțin corecte sau distorsionate ale Liberului Arbitru. Pentru că, nu-i așa, fiecare are dreptul la exprimare acolo unde-și desfășoară activitatea, și o face conform specificului acelei profesii sau funcții. Dar asta este una, și ce s-a ajuns la ora actuală, ca să se facă din Liberul Arbitru un instrument de degradare socială și morală mai ales, este cu totul altceva, este o diferență ca de la cer la pământ.

S-a ajuns să se facă din Liberul Arbitru un instrument de degradare socială și morală

De exemplu, dacă-ți exprimi opinia față de ceva care te deranjează sau te nemulțumește, și o faci printr-o postare undeva pe Social Media sau printr-o înregistrare video pe care o poți pune apoi pe Internet, te trezești după aia din partea unora sau altora dintre ne-cunoscuți că te caută și încep să te bombardeze cu tot felul de atitudini și fac presiune asupra ta, fie ca să retragi ce ai pus acolo, fie te învinovățesc referitor la faptul că ce scrii sau spui îi lezează într-un fel sau altul, deși asemenea lucruri n-au absolut nicio legătură cu aceste persoane care-ți pun astfel de condiționări. Deci probabil s-a ajuns în societatea modernă să se spună multe bazaconii și dacă le semnalezi, îți sar mulți în cap ca să retractezi sau să nu mai spui despre una-sau-alta. Ceea ce duce la ideea că s-a format un curent de „lupi moraliști” în România, inclusiv în spiritualitate, care au impresia că doar ei și opiniile lor trebuie să se facă auzite și cunoscute, chiar dacă sunt pline de erori și chestii intenționat distorsionate, care induc lumea în eroare, și tu nu poți să-ți exprimi un punct de vedere sincer, corect și obiectiv. Este o zonă de un cenușiu întunecos unde deja au început să se întâmple multe lucruri urâte…     

Articolul precedentDezvoltarea noosferei umane
Articolul următorSpiritualitate, umanitate și dualitate
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile