Timp estimat de citire: 2 minute

În aceste vremuri schimbătoare misiunea noastră comună este să ne menținem sănătoși, cu o vibrație înaltă de conștiință.

Pentru unii pare de necrezut, alții sunt considerați conspiraționiști sau nebuni, alții cred că p(l)andemia s-a terminat, eu cred că toate acestea sunt doar începutul unor vremuri noi și schimbătoare, în care vechiul nu vrea să facă loc noilor energii. Drept urmare, fie că își va face apariția valul următor sau nu, este bine să fim pregătiți și să ne aprovizionăm sertarul/dulapul cu poțiuni sau farmacia casei întrucât nu știm ce ne rezervă această societate în viitorul apropiat.

Ce trebuie să avem în sertarul cu poțiuni?

Produsele naturale ce ne ajută să ne îmbunătățim sistemul imunitar și să tratăm orice dezechilibru legat de răceli, gripe, tuse:

 • Ceaiuri de toate felurile: tei, mușețel, mentă, urzică, lavandă, ghimbir etc.
 • Oțet de mere – adaugă 1-2 linguri la cana de ceai;
 • Condimente și/sau uleiuri esențiale: scorțișoară, cuișoare, curcumă, turmeric, piper roșu, ghimbir, oregano, cimbru etc. – adăugat un vârf de linguriță la cana de ceai;
 • Miere de albine – NU adăuga peste ceaiul fierbinte (se pune când s-a răcit ceaiul);
 • Uleiuri esențiale – cel puțin ghidul începătorului (lămâie, mentă, lavandă);
 • Fructe, ceaiuri și/sau uleiuri esențiale: cel puțin lămâie, lămâie verde (lime);
 • Nelipsitele ceapa și usturoiul, dar și ghimbirul, bune în toate formele;
 • Pentru băi de detoxifiere: Bicarbonat (absoarbe toxinele eliminate în apă) și sare de baie (ajută corpul să elimine toxinele)

Pe lângă aceste produse naturale, Institutul pentru Medicină Funcțională (IMF), în urma unor cercetări în curs de dezvoltare, recomandă anumiți agenți botanici și nutraceutici care îmbunătățesc abilitatea organismului de a lupta și a se recupera după boală. Cu încredere consultați medicul pentru mai multe informații, mai ales daca luați medicamente. Aceste informații le-am obținut de pe site-ul IMF, în urma vizionarii unor documentare cu temă de sănătate.

Suplimente:

 • Curcumină – 500-1000 mg de 2 ori pe zi – îmbunătățește sistemul imunitar, reduce inflamația și scade activitatea virală pentru Covid, de asemenea reduce simptomele.
 • Quercetin obișnuit – 1000 mg de 2 ori pe zi, fitosom 500 mg de 2 ori pe zi – se găsește în legume și fructe cu o gamă largă de beneficii incluzând și cele de la curcumină.
 • Zinc (de preferat gluconat) – 30-60 mg zilnic, cu proprietăți antivirale împotriva mai multor viruși; vitamina D – 5000 IU zilnic poate reduce infecția căilor respiratorii superioare; vitamina C – 1-3 g zilnic folosit în spitale (Unități de terapie intensivă) pentru a trata infecția cu Covid-19. Toate cele 3 suplimente includ beneficiile aduse de curcumină.
 • Vitamina A – 10.000-25.000 IU zilnic – este antiinflamator, îmbunătățește sistemul imunitar, susține căptușeala căilor respiratorii, reduce simptomele.
 • Melatonina – 5-20 g la culcare, pe lângă un somn odihnitor, s-a demonstrat că reduce inflamația; Soc (Sambucus nigra) – 500 mg zilnic, de obicei vine la pachet cu vitamina C, fibre și antioxidanți; Resveratrol – 100-150 mg de 2 ori pe zi – se găsește în mod natural în struguri roșii. Toate cele 3 suplimente îmbunătățesc sistemul imunitar și scade creșterea virală.
 • N-Acetilcisteină – 600-900 mg zilnic susține funcția imună și reduce severitatea gripei.
 • Ceai verde – 4 căni pe zi sau Galat de epigalocatechină – 225 mg pe zi, amândouă cu aceleași beneficii de la curcumină, în plus ceaiul verde vizează unul din procesele implicate în replicarea Covid-19.

În aceste vremuri schimbătoare misiunea noastră comună este să ne menținem sănătoși, cu o vibrație înaltă de conștiință, să colaborăm și să ne ajutăm reciproc cu orice putem, să trăim momentul prezent.

Sănătate maximă să avem!

Articolul precedentTarotul și genetica
Articolul următorFicatul și simptomele sale (I)
Un om idealist, sincer și de partea dreptății, încă de mic copil citește ingredientele de pe etichetele produselor. Valurile dese ale schimbării din viață i-au adus înțelegere și compasiune aducând omului lumină și zâmbete.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile