Reproducerea în 3D a lui Iisus
Această copie "de carbon" 3D a lui Iisus a fost creată folosind Giulgiul din Torino

La noi în România nu am auzit deloc vorbindu-se despre reproducerea integrală în 3D a lui Iisus, după răstignire. Oare de ce?

Una dintre enigmele care au bulversat cercurile ştiinţifice şi academice ale ultimelor decenii este Giulgiul din Torino. Despre acest artefact am mai scris şi cu certitudine vom mai scrie, ori de câte ori se va ivi ceva nou în privinţa asta. Aşa cum este şi informaţia din cuprinsul acestui articol.

Foarte multă lume crede în existenţa lui Iisus cel de acum 2000 de ani, deşi nimeni din semenii noştri contemporani nu l-a văzut. Cu toate acestea peste 1 miliard de creştini cred cu tărie că Iisus a existat, atât ca personaj istoric, cât şi ca personaj spiritual al vremurilor sale.

Cercetătorii – istorici, arheologi, filozofi dar şi din alte categorii sociale – analizează permanent această problemă a existenţei lui Iisus.

După descoperirea Giulgiului din Torino foarte multă lume nu şi-a mai pus problema dacă Iisus a existat cu adevărat sau nu, ci au început să-şi pună problema despre înfăţişarea sa.

Iisus Christos Giulgiu Torino
Giulgiul din Torino

De asemenea cercetătorii au efectuat în deceniile trecute mai multe analize asupra compoziţiei giulgiului, iar în ultimii 10 ani mai multe echipe de specialişti au studiat şi reprodus cu foarte multă atenţie, până la nivel de milimetru, în baza tehnologiei 3D, aspecte ale imaginii care se vede în negativ pe pânza giulgiului.

Prima chestiune şi cea mai interesantă şi intrigantă în acelaşi timp, pentru toată lumea, dar mai ales pentru preoţii creştini, era legată de chipul lui Iisus. Despre asta am mai relatat în anii trecuţi. Dar nu putem vorbi despre chipul lui Iisus fără a lua în considerare şi întregul său corp, ca persoană, precum şi ceea ce a trebuit să îndure conform scripturilor oficiale dar şi a celor apocrife.

În sprijinul unei asemenea iniţiative, ce a urmat după cea a analizei şi reproducerii feţei reale a lui Iisus, vine tot tehnologia 3D. Ar fi de altfel o informaţie incompletă, nu-i aşa, să ştim cum arăta Iisus la faţă, dar să nu îi cunoaştem înfăţişarea integrală îndeosebi după momentele de supliciu trăite datorită condamnării sale pe nedrept.

Şi am observat că deşi informaţia aceasta există deja de aproximativ 2 ani şi circulă deja în multe cercuri ştiinţifice în Occident, la noi în România nu am auzit deloc vorbindu-se despre reproducerea integrală în 3D a lui Iisus, după răstignire. Oare de ce?

Are cineva vreun interes să-i ţină pe creştinii din România în ignoranţă?

Iniţiativa reproducerii în 3D a corpului lui Iisus aparţine profesorului italian Giulio Fanti de la Universitatea din Padova, unde predă cursuri de măsurători mecanice şi termice. După mai mulţi ani de studiu asupra Giulgiului din Torino, profesorul Fanti a avut o idee genială de a reproduce în 3D corpul lui Iisus, aşa cum se afla acesta atunci când a fost înfăşurat în pânză, la puţin timp după coborârea sa de pe cruce. Performanţa profesorului Fanti s-a concretizat la sfârşitul lunii martie anul trecut şi după acest model numit „dublură” a fost realizat şi un model în bronz.

Reconstrucţia tridimensională a corpului lui Iisus, realizată de către profesorul Fanti, vine pentru prima dată în istoria lumii să ne arate cum arăta cu adevărat Iisus. Profesorul a respectat întru totul toate calculele şi dimensiunile, aşa cum le-a luat de pe giulgiu. Fiecare milimetru, fiecare tăietură, fiecare rană a fost pusă la locul ei, în reproducerea integrală în 3D, exact aşa cum au fost identificate toate pe suprafaţa şi imaginea negativă a giulgiului.

Ceea ce e rezultat este de natură să cutremure din temeliile conştiinţei proprii pe orice om, nu numai creştin, ci şi din alte religii, pentru că pentru prima dată în istoria lumii, avem ocazia să vedem în imagine tridimensională pe trupul său tot ceea a îndurat Iisus.

Referitor la reproducerile acestor răni, profesorul Fanti explică următoarele:

Am numărat 370 de răni în urma flagelării, fără a le mai lua în considerare pe cele de pe părţile laterale, pe care Giulgiul nu le arată deoarece el a fost înfăşurat doar pe partea din spate şi din faţă a corpului. Ca urmare, în felul acesta a fost posibil să descoperim că, la momentul morţii sale, omul de pe Giulgiu era aplecat spre dreapta, pentru că umărul său drept fusese dislocat atât de serios, încât i-a afectat traseele nervoase.

Ce zice acest profesor Fanti?

Că umărul drept era dislocat şi că de aceea poziţia lui Iisus în interioriul giulgiului era puţin aplecată înspre dreapta? Asta corespunde cu ceea ce ştim din Biblie, şi de exemplu în filmul lui Franco Zefirelli ”Iisus din Nazareth” acest detaliu al greutăţii crucii care aparsă pe umărul drept apare subtil în câteva scene. De asemenea în foarte multe picturi Iisus este reprezentat purtând crucea pe umărul drept, deci detaliul explicat de către profesorul Fanti vine să confirme un adevăr istoric şi spiritual!

În continuarea explicaţiilor sale, Fanti a adăugat:

Putem de aceea să considerăm ipotetic că pe trupul lui Iisus au existat aproximativ 600 de lovituri.

Ce dovezi mai clare de atât am putea vrea? În sfârşit tergiversarea autenticităţii lui Iisus a luat sfârşit.

Prin această reproducere în 3D – la mărime reală! – întreaga omenire şi îndeosebi creştinătatea de pretutindeni are dovada existenţei lui Iisus.

Informaţiile oferite de către profesorul Fanti sunt completate cu următoarele afirmaţii din partea sa:

De aceea, credem că avem în sfârşit imaginea reală a lui Iisus, aşa cum arăta el când a trăit pe Pământ! De acum încolo, el nu va mai putea fi descris fără a se lua în considerare această reproducere în 3D.

O asemenea veste este cât se poate de extraordinară şi pun pariu că mulţi dintre voi nici nu ştiaţi de realizarea excepţională a profesorului Fanti. Pentru că nici măcar la ştirile tv de la noi n-a apărut aşa ceva!

De altfel profesorul Fanti a dat un interviu pentru periodicul săptămânal italian ”Chi” – tradus ”Cine”, în care a explicat faptul că Iisus avea o înălţime de aproximativ 1,80 ceea ce corespunde unor consemnări din vechile cronici, dar şi unor informaţii primite pe cale mediumnică de la mulţi clarvăzători de-a lungul vremii. Fanti a mai adăugat la finalul interviului despre Iisus că: ”El avea o expresie regală şi maiestuoasă”. Ulterior descoperirii profesorului Fanti, cei de la Universitatea Padova împreună cu cei de la Spitalul Padova au lucrat împreună cu sculptorul Sergio Rodella pentru a realiza imaginea tridimensională a corpului lui Iisus, aşa cum a relatat publicaţia ”Dimineaţa” din Padova.

Mai mult decât atât, în luna august anul trecut cercetători de la Institutul de Cristalografie din Padova au găsit substanţe chimice în unele pete ale giulgiului, confirmând că aceste pete sunt chiar sânge. Astfel cercetătorii au luat la cunoştinţă că acel sânge era al unui om care suferise de pe urma unor vătămări şi dureri extrem de mari. Unul dintre cercetători, Elvio Carlino, a declarat că:

Serul din sânge ne arată că înainte de a muri persoana înfăşurată în pânza giulgiului a suferit. Acest fapt ne demonstrează că giulgiul nu este un fals… şi că este cu certitudine o pânză funerară care a înfăşurat un om torturat.

Ce mai poţi să zici, ce mai poţi să gândeşti când citeşti asemenea declaraţii ale oamenilor de ştiinţă, care vin şi confirmă Răstignirea lui Iisus şi autenticitatea existenţei sale?

Cuvintele noastre, ale celor din actuala epocă, poate sunt de prisos în privinţa asta. Şi nu ne rămâne decât să facem cea mai adâncă şi mai plină de pioşenie plecăciune, chiar şi peste milenii, în faţa acestui măreţ spirit care a existat în urmă cu 2000 de ani printre oameni, şi care, după spusele sale, va fi – şi este şi acum – cu noi toţi până la sfârşitul veacurilor acestei lumi… Iisus Christos… 

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Mariana

Adevărat a înviat!

Marin

ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

Trezirea Conștiinței

Pace în suflet și vouă!