Majoritatea terapeuților din zona spirituală au început să considere în mod eronat că sunt necesare cele 40 de zile pentru ca sistemul de tipare de pe rețeaua neuronală să fie resetate.

În ultimul deceniu s-a vorbit din ce în ce mai mult despre Programarea Neurolingvistică sau NLP după cum este cunoscută tehnica folosită în tot mai multe cabinete de terapie.

Acest NLP este o tehnică adusă pe piață în 1976 de către un matematician – Richard Bandler și un lingvist – John Grinder. Studiile lor au pornit de la cercetarea tehnicilor de terapie familială, a terapiei gestalt și a hipnoterapiei, astfel ei au combinat din acestea anumite aspecte care să determine schimbări în sistemul neuronal, în sensul imprimării unor noi programe de comportament și de atitudine. NLP ar putea fi definit ca fiind studiul structurii trăirilor subiective, adică a acelor stări interioare, emoționale și mentale, care au legătură cu ce crede individul despre el însuși într-o privință sau alta.

În anii din urmă se vorbește tot mai mult, mai ales pe baza acestui NLP dar și a altor tehnici similare, despre resetarea sistemului neuronal în care sunt întipărite tiparele de comportament. Majoritatea terapeuților din zona spirituală au început să considere în mod eronat că sunt necesare cele 40 de zile pentru ca sistemul de tipare de pe rețeaua neuronală să fie resetate prin curățarea și înlocuirea lor. Adică majoritatea dintre ei cred că la finalul celor 40 de zile resetarea este gata, prin asta înțelegându-se că tiparele au fost înlocuite. Este o opinie complet greșită! Și vă explicăm de ce…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

         
Articolul precedentCâteva din secretele alchimiei – (III)
Articolul următorCronica timpului – Găurile din istoria omenirii
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile