Reţeaua de Eliberare Spirituală
© Shutterstock

Reţeaua de Eliberare Spirituală poate fi viitoarea formă de guvernare socială în ţara strămoşilor noştri geto-daci.

Existenţa noastră pe Pământ este un cumul foarte bogat de experienţe individuale şi colective. Cu toate acestea aşa cum am mai menţionat în câteva rânduri, cu ocazia altor editoriale, noi nu prea suntem atenţi la ceea ce trăim, pentru că suntem ocupaţi să înţelegem ce ni se întâmplă. Ceea ce facem zi de zi ţine de ceea ce am învăţaţ, de educaţie, şi de mentalitatea pe care ne-am format-o de-a lungul anilor în raport cu propriul destin. Astfel pe măsură ce parcurgem anii, alegem una sau alta, intrăm în societate cu ideea de a ne afirma pe baza cunoştinţelor dobândite, ne stabilim nişte priorităţi şi încercăm să obţinem ceea ce ne-am planificat.

Mentalitatea noastră ne influenţează atât la nivel individual, dar şi la nivelul integrării noastre în societate. Noi nu băgăm de seamă sau cel puţin ne scapă observaţiei faptul că treptat, ajungem să deviem de la ceea ce ne-am propus, ajungând să trăim cu totul alte circumstanţe şi în felul acesta după multe compromisuri cu regulile sociale, ne trezim la un moment dat că suntem pe o altă cale decât cea pe care ne-am propus-o. Culmea este că din mers ne adaptăm fără să ne dăm prea mult seama la aceste circumstanţe, şi mulţi oameni consideră aceste devieri normale.

Câţi oameni îşi cunosc de exemplu menirea, adică destinul? Câţi ştiu pentru ce sunt ei aici pe Pământ? Câţi ştiu ce anume au de făcut de-a lungul vieţii, respectiv menirea spirituală? Dacă ne gândim la asta, înţelegem că prea puţini, având în vedere că ştiinţa încă nu se ocupă cu descifrarea unei asemenea enigme. Doar ştiinţele esoterice, pe care prea puţină lume le îmbrăţişează, ne oferă răspunsul la asemenea întrebări.

Astrologia este una dintre disciplinele spirituale care ne ajută în acest sens, dar deocamdată ea este folosită doar în scop comercial la aşa zisele horoscoape de dimineaţă, săptămânale sau lunare. Dar nu despre astrologie vorbim aici, ci despre mentalitatea generală care se bazează prea mult, cu o preponderenţă de aproximativ 85%, pe regulile sociale. Este un lucur normal să vrem să avem tot ce ne trebuie pentru a ne desfăşura existenţa în bune condiţii. Dar ce faci atunci când nu le poţi obţine? Aici este un punct nevralgic al existenţei majorităţii, pentru că dacă suntem forţaţi de împrejurările vieţii să ne preocupăm preponderent de partea materială a existenţei, atunci cu certitudine ani la rând oamenii nu vor fi interesaţi de sufletul lor şi cu atât mai puţin de menirea proprie.

Pe lângă toate acestea oamenii Sistemului, peste tot pe planetă, ştiu despre asemenea aspecte, şi sunt puşi de stăpânii lor să încurce şi mai mult lucrurile, astfel încât viaţa cetăţenilor lumii este influenţată prea mult de partea materială a vieţii. Regulile sociale ale acestei aşa zise democraţii impun oamenilor, aproape în toate ţările lumii, să se intereseze prea mult de latura materială-financiară, deoarece este necesar să putem să ne asigurăm ceea ce ne trebuie ca nivel de trai. Însă o asemenea adaptare forţată ne îndepăretază de propriul suflet, de căutarea Sinelui nostru şi oamenii Sistemului, îndeosebi capii acestuia, cunosc prea bine cum stau lucrurile în acest sens. Ei ştiu că dacă oamenii peste tot în lume ar începe să se intereseze mai mult de propriul suflet, şi mai puţin de partea materială a vieţii, Sistemul s-ar prăbuși în doar câţiva ani. Şi aici ajungem în zona trezirii spirituale, despre care am mai vorbit de atâtea ori.

La noi în România această trezire spirituală se pare că este o problemă. De ce?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
Următorul episod<< Reţeaua de Eliberare Spirituală – VReţeaua de Eliberare Spirituală – VII >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?