Rodia – dragoste şi sănătate
© CC0 / Pixabay

Rodia este încă unul din extraordinarele daruri pe care Creatorul ni le-a dat aici, pe Pământ.

Cunoscută încă din vremea antichităţii, rodia, numită şi „fructul dragostei” sau „fructul vieţii”, rodia este una dintre cele mai bogate surse de nutrienţi, vitamine şi minerale.

Despre acest fruct se poate spune că are în componenţa sa de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât are vinul roşu sau ceaiul verde. Desigur că şi alte fructe şi plante medicinale conţin în diferite formule combinaţia de vitamine, minerale şi nutrienţi, dar rodia se află în topul primelor locuri în clasamentul produselor naturale ce conţin multe substanţe necesare organismului.

De obicei vara fiind cald, organismul elimină mai mult decât de obicei prin transpiraţie şi digestie. Astfel se poate considera că pe timpul verii, hidratarea fiind o problemă, dacă nu o asigurăm în mod corespunzător, nici mineralele şi vitaminele nu ar putea fi asimilate bine de către organism. Apa este catalizatorul universal pentru orice substanţe existente în univers, şi deci şi aici pe Pământ.

Să vedem ce conţine rodia, ca fruct, pentru a ne face o idee la ce ne este de folos chiar şi pe timpul verii. Din gama vitaminelor rodia prezintă în compoziţia sa vitaminele A, D, C, B1,B2,B5, B6, B12, E, K şi P.

Deci iată dintr-o dată un cumul excelent de vitamine care asigură în primul rând sănătatea ficatului, a pielii, a arterelor şi a sângelui.

Apoi conţine mineralele următoare – iod, fier – 1%, potasiu – 6% foarte benefic pentru inimă şi probleme cardiace de puls, siliciu, calciu, magneziu – 3% foarte bun pentru circulaţia cardiacă şi cerebrală, fosfor, sodiu, mangan, cupru, sulf, crom, aluminiu, litiu, nichel, la care se adaugă 15 aminoacizi din cei 21 existenţi şi cunoscuţi necesari corpului, deci iarăşi avem în rodie o uzină de nutriţie excepţională.

Ceea ce o face unică din punct de vedere al acestei combinaţii de vitamine, minerale şi aminoacizi în raport cu multe alte fructe şi plante bune pentru sănătate.

Să ne referim acum şi la beneficiile rodiei, căci având o asemenea bogăţie de substanţe nutriente, cu siguranţă este recomandată în multe afecţiuni.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile