Românul s-a născut magician
Poză din filmul Prestigiul. Dacă nu l-ați văzut... ar fi bine să-l vedeți.

Altfel nu-mi explic cum reușește el să transforme rahatul în bici și biciul în rahat. Asta e o adevărată performanță alchimică de transmutare a elementelor.

Cunosc personal oameni care din 10-12-15 milioane lunar, că nici acum nu m-am obișnuit cu tăierea zerourilor, și-au mobilat casa cu tot cu electronice, au mașină, cresc copii și mai plătesc și chirie.

Sigur cunoașteți și voi, aveți rude, prieteni, bunici. Câștigă un pic mai bine decât ajutorul de șomaj din Germania. S-ar putea să fii chiar tu unul dintre ei sau poate ai fost crescut de asemenea oameni, care din nimic făceau lucrurile să se întâmple.

Aceștia sunt magicienii Brahma, cei care construiesc, dumnezeii creatori. Cum reușiți mă? E vreun secret esoteric sau vreți să-l faceți invidos pe MacGyver? Ce virtute nene, să manifești lucruri din nimic!

La cealaltă extremă sunt cei care fac să dispară banii imediat ce îi au.

Sunt unii care au făcut să dispară păduri întregi, flote și avioane.

Ăștia sunt magicienii Shiva, distrugătorii, care fac și ei parte dintr-un plan mult prea mare ca să-ți dai seama imediat de el.

Zici că David Copperfield a studiat la Școlile de Mistere geto-dace.

Cred că zeul Thoth ar fi renunţat să participle la construirea Marii Piramide dacă auzea așa ceva. Parcă mi-l și imaginez, “Eu, THOTH Atlantul, Maestrul secretor, paznicul Cunoașterii, atotputernic rege, magician trăind din generație în generație, cunoscut-am un popor, de Timp și Spațiu sfidător, își spuneau că sunt d’aci, făcea-te-au să te lași de meserii.”

Trebuie să existe şi o artă a risipirii banilor, nu-i aşa?

Dar magicianul învață din experiență și așa cum spunea poetul și fizicianul Nicanor Segundo Parra, poți să-ți cumperi cărți dar niciodată înțelepciune, pat dar niciodată somn, mâncare dar nu și poftă, distracție dar nu și bucurie, lux dar nu și cultură, colegi dar nu și prieteni, laude dar nu și respect, casă dar nu și familie, medicamente dar nu și sănătate, așa că tu încearcă să ai ceea ce nu se poate obține cu ajutorul banilor.

Și mai e Vishnu, păstrătorul, cel care încearcă să-i împace pe ăștia doi.

3 COMENTARII

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?