Dacă tu ești unul dintre cei construiți să fie și să facă lucrurile ALTFEL, adu-ți aminte că nu toți oamenii sunt la fel și îți recomand să cultivi în interiorul tău acceptarea.

Calea care este considerată cea mai ușoară este aceea de a respecta status quo-ul și a considera că nu există o altă rută în afară de aceasta. Pe vremea comunismului erau oameni care considerau că nu se poate altfel decât cu comunismul, iar acum, pe vremea capitalismului, sunt oameni care cred că nu se poate altfel decât cu capitalismul.

Există oameni care sunt construiți să nu respecte status quo-ul și să experimenteze ALTFEL viața – într-un fel, aceștia sunt pasionați să găsească ce altceva mai este posibil. În Human Design și în Cheile Genelor, două instrumente care ne arată harta genetică umană, oriunde este activată Linia 3, acolo omul va experimenta, va fi diferit de majoritate, va descoperi, prin experiență, noi orizonturi posibile.

Totuși, experimentarea nu este destinată preponderent succesului, ci preponderent eșecului. Pe vremea când mă preocupa antreprenoriatul, într-unul dintre cursurile pe care le-am parcurs, recomandarea unui antreprenor cunoscut în România era să nu încercăm să reinventăm roata, ci să facem ceea ce fac ceilalți, doar că într-un mod mai eficient sau oferind ceva suplimentar față de cei de dinainte. Aceasta este o recomandare benefică, însă care nu se aplică tuturor, ci doar celor care sunt construiți să adapteze ceea ce alții au construit deja.

Problema cu experimentarea este că se pune de-a curmezișul status quo-ului și, astfel, experimentatorul va întâmpina opoziție. Nu întâmplător, în Human Design, Linia 3 este linia martirului, este cel care se sacrifică pe altarul evoluției. Nu este un preț mic de plătit aici, fiindcă, s-ar putea ca opoziția să îl lase fără sprijin si omul se poate considera singur și neînțeles, iar asta, ar fi pe bună dreptate!

Aici intervine conștiența. Omul care experimentează conștient, care face lucrurile ALTFEL își poate asuma prețul cerut a fi plătit. Mai mult, își asumă faptul că oamenii care îl vor părăsi vor fi cei cu care oricum nu mai avea ceva de împărțit, iar oamenii care vor veni sunt cei care îl vor putea susține. Când facem lucrurile ALTFEL, s-ar putea să supărăm pe cei pe care i-am obișnuit să facem lucrurile precum le fac ei.

Acesta este motivul pentru care într-un grup, într-o familie, într-o comunitate, omului îi este greu să își permită să fie ALTFEL față de cum i-a obișnuit pe cei de acolo că este. Presiunea socială / culturală este imensă, însă nu toți suntem construiți să o ascultăm. Spre exemplu, în matricea genetică am 10 linii de 3 din 26, ceea ce îmi arată faptul că sunt preponderent construit să nu respect ceea ce este considerat normal și să găsesc, dacă se poate, un nou normal, cel la care ajung prin experimentare. Asta presupune eșecuri repetate, da – în 2016 am ținut chiar un eveniment pe care l-am denumit ”Seminar de Demotivare: Cum să transformi orice EȘEC în SUCCES”.

Pe vremea când motivarea era în vogă, eu m-am pus de-a curmezișul și vorbeam despre demotivare, despre decondiționare, despre faptul că suntem mult prea motivați, nu demotivați. Totodată, pentru că „am dat-o în bară” des, vorbeam despre cum putem percepe ALTFEL aceste eșecuri pentru a ne relaxa mai profund în viața noastră.

Ce doresc să transmit prin acest articol este faptul că există oameni ca mine care sacrifică normalul pentru anormal și este în regulă să fim așa. Martirul se poate bucura de sacrificiul făcut, atât timp cât realizează că acest sacrificiu construiește o realitate ALTFEL. La un moment dat, după suficiente experiențe și eșecuri, apare mutația care e stabilă și prin urmare, Linia 3 se poate opri, măcar pentru un moment, pentru a se bucura de propria creație.

Dacă tu ești unul dintre cei construiți să fie și să facă lucrurile ALTFEL sau cunoști astfel de persoane, adu-ți aminte că nu toți oamenii sunt la fel și îți recomand să cultivi în interiorul tău acceptarea. Darul Liniei 3 este ACCEPTAREA: oferă acceptare și are nevoie de acceptare. Atât timp cât, la nivel de societate, cultivăm mentalități critice, nu permitem să-și îndeplinească rolul celor care sunt construiți să fie ALTFEL și când este cazul, să eșueze, dacă de asta e nevoie. Câteodată, nu ne permitem nici noi să eșuăm, nu-i așa?

Hai să-ți ofer ceva de contemplat, ca de final: sunt foarte puțini oameni care, din cele 26 de activări genetice să nu aibă vreo Linie 3 activă. Deci, sunt șanse imense ca tu, persoana care citește acum aceste rânduri, să ai cel puțin o Linie 3 în matricea ta genetică – îți recomand, cu căldură, să simți profund ACCEPTAREA ca nivel al conștiinței și să o transmiți mai departe către cei din jurul tău. În acest mod, vom trăi cu toții o atmosferă bună pentru a evolua.

Dacă tot evoluăm împreună, hai să o facem într-un mediu ALTFEL, un mediu mai frumos, ce spui?

Articolul precedentIluzia civilizației – Prostia celor „deștepți”
Articolul următorRevista COSMOS Nr. 189 – Mai 2023
Trainer formator din 2008, Ambasador Cheile Genelor în România, Human Design și practicant al decondiționării mentale și emoționale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile