Şahul – strategie sau şiretenie?
Documentele din Biblioteca Britanică sugerează că șahul circular a fost jucat în Persia încă din secolul al X-lea d.Hr., iar alte referințe se găsesc în India, Persia și mai târziu, în Europa. (Wikipedia)

Dacă regina este echivalentul sufletului, rezultă că acesta se află în relaţie directă cu fiecare dintre piese – acestea reflectând părţile fiinţei noastre, respectiv corpul fizic, cel astral, mental şi cauzal.

Ne vom ocupa în acest al IV-lea episod de Regina jocului de şah, pentru a vedea care sunt conexiunile dintre aceste arhetipuri şi interiorul fiinţei umane.

Spuneam în articolele anterioare pe această temă că fiecare piesă de şah reprezintă un model arhetipal din interiorul fiinţei umane, care îndeplineşte în anumite perioade din viaţa noastră un anumit rol.

Pionii reprezintă capacitatea noastră de explorare, implicare şi sacrificiu, turele echivalează cu capacitatea de a păstra şi apăra ceea ce am acumulat, caii indică posibilitatea de a transmite informaţia mai ales de la nivelul sufletului prin intermediul egoului-personalitatea proprie, în timp ce nebunii arată capacitatea de adaptare la circumstanţele prin care trecem.

Ca să o luăm în ordinea importanţei pieselor, exact aşa cum se acorda valoare în vechime personajelor ce conduceau statele, să luăm la rând regina.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Şahul – inteligenţă sau şiretenie? – IIIŞahul – inteligenţă sau şiretenie? – V >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?