Sănătate de la natură - Kokum
© CC0 / Wiki Commons

Kokum are proprietăţi anticancerigene datorită substanţelor sale bazate pe principii active amare.

Mai puţin sau aproape deloc cunoscută la noi în România, această plantă reprezintă una dintre multele rezervoare de sănătate existente pe planetă.

Kokum sau mărul amar cum mai este denumit, deoarece seamănă până aproape de 100% cu mărul, este de fapt un fruct provenit din arborele cu acelaşi nume originar din India.

Denumirea ştiinţifică – Garcinia indica – arată provenienţa dintr-o familie numeroasă de plante care cuprinde specii clasificate ca mirodenii dar şi plante de leac.

Deşi kokum semănă la aspect cu mărul, mai degrabă aduce cu castana care creşte pe la noi, iar coaja sa destul de groasă adăposteşte fructul propriu zis plin de proprietăţi curative excelente pentru organismul nostru.

Ceea ce este foarte interesant la acest arbore de kokum îl reprezintă faptul că este verde permanent, deci nu se usucă niciodată, iar dacă principala sa componentă este amară, ar trebui să ne gândim, aşa cum spune şi medicina naturistă de milenii încoace, că principiile amare sunt cele care menţin sănătatea şi longevitatea.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?