Sănătate de la natură - Negrilica
© CC BY / Digital Cat / Flickr
Timp estimat de citire: 3 minute

În aceste boabe negre se află remedii pentru toate bolile în afara morții.

Printre multe alte plante de leac existente în lume se numără şi cea despre care ne vom ocupa în acest număr al revistei. Negrilica – denumită ştiinţific Nigella Sativa este o plantă din familia Ranunculaceae, din care mai fac parte de exemplu bujorul şi anemona.

Chiar dacă are şi rol de ornamentaţie, negrilica îndeplineşte şi funcţia de plantă terapeutică ce poate fi folosită cu succes în tratarea şi eliminarea multor dezechilibre ale organismului.

Mărimea ei nu depăşeşte 30 de centimetri în înălţime şi în limbajul popular de demult era cunoscută la noi sub numele de cernuşcă, cenuşcă, negruşca de cultură, chimen negru, nigeluţă, negroşică, seminţe de ceapă neagră sau susanul negru.

Fiind originară din zona Orientului, negrilica se găseşte în stare sălbatică dar poate fi cultivată foarte uşor în grădină de exemplu.

După ce înfloreşte, negrilica ajunsă la maturitate face nişte capsule mari care conţin seminţe ce seamănă foarte mult cu cele de ceapă. Aceste seminţe sunt folosite drept condiment în alimentaţie, dar şi în scopuri terapeutice.

Persanii o utilizau la prepararea diferitelor alimente, mai ales la curtea regală, pentru a da o savoare aparte meniurilor. Ea a fost folosită şi în India, Egipt şi în multe ţări din Orientul Apropiat şi Mijlociu, ca şi condiment cu valoare nutritivă şi binefăcător pentru sănătate.

SURSĂFlickr
Articolul precedentSai Baba
Articolul următorSolstițiul de Iarnă
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile