Sănătate de la natură – Socul
© CC0 / Flickr

Deci ţăranii de la sate nu erau chiar aşa de lipsiţi de cunoaştere cum am crede noi azi.

Natura este foarte darnică în ceea ce priveşte rezervorul fitoterapeutic pe care ni-l oferă. De exemplu în lume există 298.000 de specii de plante dintre care doar 215.644 sunt catalogate până în prezent, restul fiind încă în faze de cercetare de laborator pentru a li se stabili proprietăţile şi caracteristicile.

Deci vă daţi seama ce bogăţie de plante avem aici la noi pe Pământ. Ceva fabulos! Academicianul Ovidiu Bojor, o somitate în materie de botanică ce este recunoscut şi peste hotare ca specialist în acest domeniu, spunea în urmă cu câţiva ani la un post de televiziune central că România deţine dintre toate speciile de plante din lume 18 asemenea specii care nu se mai găsesc nicăieri în lume. Deci într-un fel noi românii suntem privilegiaţi din acest punct de vedere al „farmaciei verzi”.

Una dintre aceste plante este socul, deşi este de fapt floarea copacului cu acelaşi nume. Noi ne referim acum la floarea de soc şi nu la copacul însăşi. Socul înfloreşte în lunile de primăvară, mai-iunie, şi aroma sa foarte plăcută este întrecută doar de tei.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Articolul precedentApa, încotro…?
Articolul următorAi informaţia… stăpâneşti situaţia!
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile