Turmericul
© CC0 / Commons Wikipedia
Timp estimat de citire: 3 minute

Acţiunile antioxidante ale curcuminei şi turmenicului în general permit protejarea celulelor colonului împotriva radicalilor liberi care pot deteriora ADN-ul celulelor şi pot cauza cancer.

Mai puţin cunoscută la noi în România, deşi în ultimii ani a început să fie folosit în domeniul artei culinare şi în cel al terapiilor naturiste, turmericul – Curcuma longa – este o plantă originară din zona Asiei Centrale, fiind cultivată în India, China, Taiwan, Japonia, Indonezia şi Africa.

Turmericul parte din familia de plante Zingiberaceae, în care este inclus şi ghimbirul. De mai bine de 3000 de ani în zona Asiei Centrale şi de Sud este folosit ca şi condiment în prepararea multor feluri de mâncare, fiind foarte agreat de către localnicii autohtoni din ţările menţionate tocmai pentru proprietăţile sale ce menţin un bun tonus al sănătăţii.

Turmericul este partea rădăcinei plantei propriu zise şi gustul său este puţin iute, cu arome dulci-amărui, iar parfumul său semănă cu cel al portocalei.

SURSĂCommons Wikipedia
Articolul precedentAlimentaţia, crudităţile, sănătatea
Articolul următorStructura comunităţilor spirituale
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.