Gabriel Socaciu
Prin terapiile pe care le fac, pun în mișcare energiile blocate ale omului. Într-un fel, reamintesc omului că este o ființă divină, plină de iubire care trebuie manifestată.
Timp estimat de citire: 6 minute

Terapeut specializat în presopunctură, reflexoterapie, masaj somatic și radiestezie, Gabriel Socaciu a publicat două cărţi, Lucrarea şi Tămăduirea Interioară, care pot fi folosite ca instrumente de lucru pentru redobândirea sănătăţii. Îl puteți contacta direct la cabinetul său din Ploiești, pe pagina personală sau pe Facebook.


  • Bine te-am găsit, Gabriel! Cum ai început această activitate de terapeut? A fost ceva venit din pasiune sau dintr-o necesitate de a-ți ajuta semenii?

Mulțumesc pentru că mi-ați dat acest prilej. Cred că din pasiunea pentru terapie vine apoi și această necesitate, dorința de a ajuta. Consider că a ajuta, cu adevărat, înseamnă să pleci de la ideea că orice se întâmplă este cu Voie Divină și că acest sprijin al nostru trebuie să fie detașat de orice orgoliu, de orice formă a Ego-ului. Atunci când ne detașăm de Ego, de dorința imperioasă de a avea un rezultat, apare și acest ajutor. 

  • Ca radiestezist și reflexoterapeut știm că necesită o pregătire temeinică. Cum vezi tu corpul uman, dincolo de aspectele sale anatomice?

Suntem ființe complexe, profunde, alcătuite din corp fizic, palpabil, observabil cu simțurile obișnuite, dar și din alte straturi și corpuri de energie din ce în ce mai subtile. Aceste corpuri subtile însuflețesc și dau viață cu adevărat și corpului fizic prin sentimentele pe care le avem. Atunci când sentimentele noastre sunt pozitive, pline de lumina compasiunii, bunătății, iertării, iubirii, noi însuflețim nu numai corpul eteric, ci și pe cel fizic. 

  • Ce poate analiza radiestezia din perspectiva terapeutică, astfel încât să se obțină un răspuns concret pentru pacient? (poți exemplifica niște parametri)
Gabriel Socaciu

Un răspuns concret nu poate exista decât în măsura înțelegerii și gradului de evoluție al fiecărei persoane. Nu toți primim aceleași informații și cunoașteri din partea Divinității. Mi s-a întâmplat să am acces la un flux deosebit de informații în fața anumitor pacienți, în vreme ce cu alții am rămas aproape fără cuvinte. Radiestezia este o adevărată știință care este benefică doar atunci când practicantul ei se detașează constant, hotărât, de orgoliul său și de orice manipulare, subjugare a energiei primordiale. Dacă nu reușește să fie smerit și supus în fața acestui flux de energie el poate merge pe o cale greșită, iar măsuratorile și tratamentele sale nu sunt cele corecte. Prin radiestezie putem face măsurători asupra a tot ce ne este îngăduit, de la lumina interioară și structurile sufletești ale omului, la compatibilitatea sa cu o anumită activitate sau persoană. Putem măsura cât din misiunea personală a îndeplinit până la un moment al vieții sale. Având acești parametri noi putem să lucrăm apoi, terapeutic, pe ceea ce este greșit și la blocaje. Din studiul meu și din informarea privitoare la evoluția bolilor am constatat că persoanele orgolioase, neiertătoare, pline de resentimente sunt mult mai predispuse la a se îmbolnăvi. Boala nu trebuie corectată forțat, ea trebuie înțeleasă. Mesajul ei ascuns vorbește despre o neiertare, o lipsă de iubire, o cale greșită, o puternică îndepărtare de Divin.  

  • Știm despre presopunctură și reflexoterapie că sunt destul de cunoscute și folosite. Cu ce au ele legătură înspre interiorul corpului uman și poate și cu aura umană? (de exemplu punctele de reflexologie și presopunctură sunt ca niște butoane ale unui sistem complex de reglare a energiilor)
Articolul precedentCe este coerența inimii? (IV)
Articolul următorRevista COSMOS Nr. 159 – Noiembrie 2020
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Terra
Terra
9 luni în urmă

Multumesc cu recunostinta!