Timp estimat de citire: 3 minute

Haideți să vedem de ce o persoană care înainte era sănătoasă, poate deveni schizofrenică în urma unui eveniment personal pe care-l trăiește într-un mod traumatic…

Despre schizofrenie s-a considerat multe decenii că e ceva atât de dereglat, încât nu există nici explicații pentru așa ceva și nici soluții. Și pentru a oferi în acest articol câteva explicații și răspunsuri concrete, vom aborda acest subiect prin prisma cercetărilor legate de Inteligența Spirituală sau SQ cum mai este numită.

Studiile din ultimii ani arată în rândul tinerilor din întreaga lume o rată de creștere îngrijorătoare, referitor la predispoziția către schizofrenie. Dar ce înseamnă asta? Așa cum s-au derulat lucrurile mai peste tot în lume, efectele în acest sens în rândurile tinerilor s-au manifestat sub forma amăgirilor, dezamăgirilor, depresiei și chiar a paranoiei. De aici și până la instalarea unei boli mentale sau psihice, așa cum vede medicina modernă problema, nu e decât un pas. Uneori acest pas e făcut, alteori nu. Depinde de persoana în cauză dacă-și înțelege și conștientizează problema pe care o are.

Unele cercetări realizate în domeniul Inteligenței Spirituale SQ au pus în evidență faptul că și un om elevat spiritual, dar și un schizofrenic, pot manifesta un nivel înalt de Inteligență Spirituală. Domeniul cerebral al undelor Gamma, specific  frecvenței de 40 de Hertzi, se manifestă la fel în ambele cazuri. Diferența dintre omul elevat și schizofrenic este că primul, devine conștient de acest proces care se petrece în mintea sa, în timp ce schizofrenicul nu realizează ce se întâmplă.

Haideți să vedem de ce o persoană care era înainte sănătoasă, poate deveni schizofrenică în urma unui eveniment personal pe care-l trăiește într-un mod traumatic…

Articolul precedentCumpără și Mănâncă Românește – 9 Motive Pentru Care să Cumperi Alimente și Produse Locale
Articolul următorEtericul Lumină (III)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile