Greta Thunberg, Discurs la ONU

Dragă Greta,

Ești tare în felul tău. Eu la vârsta ta băteam maidanul și aveam două tipuri de climă. Ba era încălzire globală, ba era răcire globală. Discurs la teatrul ONU? Aveam cinci de trei la română, nu mă primeau nici în vizită. Îmi era greu să-mi spun chiar și lecția în fața clasei. Oricum voi cei din Generația Z nu sunteți din lumea asta. Parcă sunteți autiști, nu vreți să ascultați de nimeni. Te rog să nu mi-o iei in nume de rău, s-ar putea ca aceasta să fie în realitatea moștenirea voastră stelară. Îți voi spune mai multe la sfârșitul mesajului.

Să știi că sunt puțini oameni care se gândesc la planeta noastră. Gaia, pe numele ei real. Poate ai auzit de acest nume în diferite mitologii. Ai intuit bine, este o ființă vie și poți vorbi inclusiv cu spiritul ei. Când ești în natură, în liniște și cu inima deschisă. Nu e ușor să știi. Sunt oameni care s-au pregătit o viață întreagă pentru asta. Sigur ai auzit de faimoșii Shamani. Gaia, comunică în atât de multe feluri și e atât de misterioasă, încât e necesar să ai cu tine un mini dicționar al trăirilor. Deși este sensibilă, este și extrem de puternică. Un paradox. Uite, de exemplu, tocmai ce-a traversat acum trei ore ceea ce se numește Younger Dryas, o eră glaciară de toată frumusețea. Vorbim din perspectiva timpului cosmic, bineînțeles. Îți dai seamă câte a văzut planeta noastră în 4,5 miliarde de ani?! Reconfigurare continentală, vulcani, meteoriți, ere glaciare, explozii solare, chiar și încălzire globală! Se descurcă ea. Problema e ce facem noi, oamenii…

Că veni vorba de oameni. Ai avut ceva tupeu să strigi la ăia din public. Nu știu cât de mult au băgat ei la cap, dar asta e partea a doua. Eu zic totuși că ai fost finuță, unii meritau luați direct la bătaie. S-ar putea să aibă conștiința atât de amorțită încât nu mai știu nici de vorbă bună. Statutul ăsta de sclav al materialului, le oferă un confort călduț încât au uitat să trăiască. Nu le mai tresare nici sufletul. Dar la câți bani au acumulat, crezi că taxele și impozitele pe mediu vor rezolva problema? Tare mi-e să nu pice tot pe noi, oamenii simpli. Mai avem puțin și punem taxe și pe respirație, că doar și acolo eliminăm CO2. Mă rog, astea-s chestii de politică la care tu te pricepi mai bine.

Eu cred sincer că ascunzi ceva putere în tine. E mare lucru să stârnești atâția oameni, și cu bune și cu rele. Dar în ciuda faptului că ești bine intenționată, chiar și ție ți-au scăpat niște chestii. Dacă schimbarea climatică poate fi un subiect controversat, eu îți propun data viitoare să adaugi un subiect și mai controversat. Îți garantez că cei de la ONU vor rămâne cu gura căscată, ca să nu mai zic de restul populației. Părerea mea sinceră e să le faci o surpriză. Moamă ce showdown ar fi! E vorba despre geo-ingineria climatică, despre Chemtrails, turnurile GWEN sau instalațiile HAARP. Nu știu dacă ai auzit de așa ceva. Ideea e să ai grijă cu cine vorbești deoarece s-ar putea să-ți spună că ești paranoică și că astea sunt niște simple conspirații. Va fi secretul nostru. Necesită un pic de cercetare, dar eu zic că te descurci.

În încheiere, vreau să ne întoarcem un pic la moștenirea ta stelară de care vorbeam la începutul mesajului. Îți mai dau o temă pentru acasă, așa că nu mă înjura. Sunt sigur că ai destule teme și la școală. Deh, nu e ușor să studiezi după o programă veche de 100 de ani. Dar să nu divagăm. Eu cred în destin, numai că definiția mea e puțin diferită. Nu e atât de important ceea ce facem, ci mai degrabă cum facem. Se spune că cei din generația ta sunt supranumiți Copiii de Cristal. Părinții tău au fost considerați Indigo, iar cei care urmează după tine vor fi Copiii Curcubeu. Ce părere ai despre așa ceva? Se spune că aceste valuri noi de suflete vin direct din stele și au foarte puține vieți terestre, de aceea au dificultăți în a se adapta. Au niște superputeri aparte, cum ar fi compasiunea și iertarea. E imposibil să-i trimiți la război. Ei fac doar ceea ce simt, de aceea e imposibil să-și vândă sufletul cuiva. Li se citește în ochi. Acum să fiu sincer, uitându-mă în ochii tăi și tu pari o mică extraterestră. Se spune că au venit să ajute Pământul pentru a trece într-o nouă etapă a evoluției. Dar cred că simți asta deja. Simți că ceva nu e chiar în regulă cu umanitatea. Nu-i nimic, cu timpul vei crește și vei înțelege mai multe.

P.S. M-am uitat pe harta ta natală. Sper ca nu te-a deranjat. Am găsit datele tale de naștere pe internet, sunt publice. Deh, avantajele de a fi celebru. Ai Marte și Venus în Scorpion. Apoi Marte în cuadratură cu Pluton. Și mai sunt câteva aspecte astrale care îți vor da de furcă pe viitor. Mare grijă la felul cum comunici să nu se interpreteze opusul. Ești un Lightwarrior. Trebuie să răspunzi din iubire, mai degrabă decât din frică, de aceea înainte de a trece la acțiune, nu uita să respiri profund.

Mult succes!

În dimineața zilei de 20 august 2018, prima zi de școală în Suedia după vacanța de vară, Greta Thunberg, în vârstă de 15 ani, a fost poate pentru ultima oară în viața ei o persoană privată. Atunci ea s-a postat în fața Parlamentului Suediei din Stockholm cu un afiș de carton pe care scrisese „Skolstrejk för klimatet”, adică: „Grevă școlară pentru climă”. De atunci, Greta este asociată cu unul dintre cele mai mari proteste ecologice din istorie, la care au participat aproximativ patru milioane de oameni din 161 de țări. Imaginile și discursurile sale au devenit virale pe internet, atât cu admirație dar și cu ironizări. Ea s-a remarcat prin discursul rostit în prima zi a a summitului ONU pentru climă de la New York.

În martie, Greta Thunberg a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Faima Gretei a continuat să crească de atunci. În aprilie, ea a avut un scurt dialog cu Papa Francisc, în timpul audienței generale din weekend de la Vatican, fiind doar unul dintre personalitățile întâlnite, printre care și Barack Obama sau Arnold Schwarzenegger. Thunberg pune parțial latura sa activistă pe seama sindromului Asperger. De asemenea, sunt voci care spun că este fata este un simplu pion al globaliștilor pentru a pune în aplicare noi taxe pentru mediu.

Mama Gretei este faimoasa cântăreață de operă și activistă Marlena Ernman și susține că a fost inspirată de Luisa-Marie Neubauer, una dintre principalele organizatoare a grevelor școlare pentru protestul mediului și membru al organizației ONE Movement (SINGURA Mișcare) din care fac parte BONO, Bill Gates și George Soros. De aici conexiunile cu grupul Illuminati.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?