Scrisul dezvolta inteligenta
© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Cine îşi menţine capacitatea de a scrie de mână îşi păstrează inclusiv plasticitatea şi tinereţea creierului şi a circuitelor neuronale.

Ce este scrisul? Dacă ar fi să dăm explicaţia oferită de către ştiinţă, actul scrierii în sine poate fi explicat prin-o serie întreagă de definiţii, procese şi funcţii care însumează activitatea neuronală, cerebrală, raţională şi logică.

A vorbi despre actul scrierii în sine este ceva foarte complex, deoarece implică nu doar structurile neocortexului, cea mai nouă formaţiune anatomică dezvoltată la om în ultimele sute de mii de ani, ci şi corpul mental, conştiinţa dar şi corpul astral. Pentru că de cele mai multe ori atunci când scriem ceva latura noastră emoţională participă chiar dacă noi nu ne dăm seama.

Mulţi confundă actul scrierii cu cea a formulării de fraze pe tastatura computerului sau a telefonului mobil. Există diferenţe între a răspunde cuiva printr-un text pe computer – un e-mail de exemplu – sau pe telefon când situaţia e una normală şi răspunsul e la îndemână deoarece face parte din tiparele comunicării, şi altceva este atunci când cineva compune un text cu o anumită semnificaţie.

Când tastăm un răspuns pentru cineva, la calculator sau pe telefon, în realitate noi nu scriem, ci butonăm, ca să folosim o expresie populară deja. A apăsa pe o tastă nu e un gest de scriere. Şi veţi înţelege din cuprinsul acestui articol de ce generaţiile tinere din prezent, deşi foarte mulţi dintre ei sunt inteligenţi, nu ştiu cum să-şi valorifice această capacitate raţională. Căci inteligenţa ţine nu de cât îţi foloseşti mâna pe instrumentul respectiv, ci în ce fel îţi foloseşti mâna pe instrumentul acela. Cu alte cuvinte nu cantitatea, ci modalitatea!

Următorul episodScrisul dezvoltă inteligenţa – II >>
Articolul precedentLegenda Pietrei Singuratice
Articolul următorSpiritul şi ego-ul – II
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile