Scrisul dezvolta inteligenta
© Pixabay
  • Scrisul dezvoltă inteligenţa – I

Cine îşi menţine capacitatea de a scrie de mână îşi păstrează inclusiv plasticitatea şi tinereţea creierului şi a circuitelor neuronale.

Ce este scrisul? Dacă ar fi să dăm explicaţia oferită de către ştiinţă, actul scriserii în sine poate fi explicat prin-o serie întreagă de definiţii, procese şi funcţii care însumează activitatea neuronală, cerebrală, raţională şi logică.

A vorbi despre actul scrierii în sine este ceva foarte complex, deoarece implică nu doar structurile neocortexului, cea mai nouă formaţiune anatomică dezvoltată la om în ultimele sute de mii de ani, ci şi corpul mental, conştiinţa dar şi corpul astral. Pentru că de cele mai multe ori atunci când scriem ceva latura noastră emoţională participă chiar dacă noi nu ne dăm seama.

Mulţi confundă actul scrierii cu cea a formulării de fraze pe tastatura computerului sau a telefonului mobil. Există diferenţe între a răspunde cuiva printr-un text pe computer – un e-mail de exemplu – sau pe telefon când situaţia e una normală şi răspunsul e la îndemână deoarece face parte din tiparele comunicării, şi altceva este atunci când cineva compune un text cu o anumită semnificaţie.

Iată deci că începe să devină complexă chestiunea aceasta cu scrisul.

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR

♥ Contează ce spune lumea?

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?