Scrisul dezvolta inteligenta
© Pixabay

Scrisul nu este doar o simplă mişcare a mâinii, ci o acţiune a Sinelui spiritual prin intermediul conştiinţei şi mentalului.

Scrisul este fără doar şi poate un act al creaţiei. Marile opere literare universale, aşa cum sunt ele denumite în epoca modernă, sunt rodul punerii pe hârtie a fanteziei literare a acelor autori ajunşi azi celebri în toată lumea: Tolstoi, Dostoievsky, Mark Twain, Fenimore Cooper cu al său celebru ”Ultimul Mohican”, Dickens, Shakespeare, Hemingway, Cehov, Kafka şi alţii. Toate operele scrise de aceşti clasici au fost iniţial, în forma lor originală, scrise de mână, cu multă răbdare, pasiune şi dedicare.

Se pare că, aşa cum a dovedit şi ştiinţa prin cercetările sale, cu cât scrii mai mult, cu atât creativitatea şi capacitatea cognitivă cresc. Deci scrisul de mână dezvoltă nu doar inteligenţa, dar prin intermediul creativităţii generează la nivelul structurii cerebrale o funcţie capabilă să construiască noi porţiuni funcţionale specializate pe anumite arii corticale. Un exempu în acest sens este cel al scriitorilor de literatură SF şi de anticipaţie, domeniu unde autorii pur şi simplu inventează pe baza propriei imaginaţii tot felul de lumi, de situaţii şi de aspecte care în lumea noastră nu există.

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR

♥ Contează ce spune lumea?

Către alte episoade<< Scrisul dezvoltă inteligenţa – I

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?